Verdictul tribunalului olandez: Doi ruşi şi un ucrainean, condamnaţi în cazul doborârii zborului 17 al Malaysia Airlines

Un tribunal olandez a condamnat doi ruşi şi un separatist ucrainean pentru crimă, în cazul doborârea zborului 17 al Malaysia Airlines în estul Ucrainei în 2014, în urma căreia au murit toate cele 298 de persoane aflate la bord, relatează CNN

2231 afișări
Imaginea articolului Verdictul tribunalului olandez: Doi ruşi şi un ucrainean, condamnaţi în cazul doborârii zborului 17 al Malaysia Airlines

Acuzaţii au refuzat să ia parte la proces şi au fost judecaţi în absenţă, ceea ce înseamnă că este foarte puţin probabil ca ei să execute aceste sentinţe.

Un al patrulea suspect a fost achitat.

Avionul survola o regiune aflată în epicentrul luptelor dintre separatiştii pro-ruşi şi forţele ucrainene.

Tribunalul a constatat că o rachetă Buk de fabricaţie rusească a fost folosită pentru a doborî avionul.

Boeingul 777 se îndrepta de la Amsterdam la Kuala Lumpur pe 17 iulie 2014, când a fost doborât deasupra teritoriului deţinut de rebelii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise în incident, inclusiv 15 membri ai echipajului şi 283 de pasageri din 17 ţări.

Doborârea MH17 a avut loc în faza iniţială a unui conflict între separatiştii pro-ruşi şi forţele ucrainene.

Cei patru suspecţi, printre care se numără ruşii Igor Girkin, Serghei Dubinskiy şi Oleg Pulatov, precum şi separatistul ucrainean Leonid Kharchenko, au fost judecaţi în contumacie timp de doi ani la Complexul judiciar Schiphol din Badhoevedorp, Olanda.

Pulatov a fost achitat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici