VIDEO. Cutremur de 5,9 în Iran, soldat cu 5 morţi şi peste 300 de răniţi. Adâncimea la care s-a produs

Bilanţul cutremurului produs vineri dimineaţă în regiunea Tark din nord-vestul Iranului a ajuns la cel puţin cinci morţi şi peste 300 de răniţi, au anunţat autorităţile locale, potrivit Associated Press.

448 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Cutremur de 5,9 în Iran, soldat cu 5 morţi şi peste 300 de răniţi. Adâncimea la care s-a produs

VIDEO. Cel puţin patru persoane au murit în urma unui cutremur de 5.8 în Iran

Institutul american de Geofizică a informat că acesta s-a produs în jurul orei locale 02.17, la 83 de kilometri distanţă de Ardabil, în provincia Provincia Azarbaidjanul de Est.

Cel puţin 312 persoame au fost rănite, dintre care 13 au necesitat spitalizare. Localnicii au ieşit din locuinţe panicaţi, mulţi fiind răniţi din această cauză, potrivit televiziunii iraniene.

Potrivit Institutului Geologic american, cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km.

Televiziunea iraniană a informat că 30 de locuinţe au fost distruse în apropiere de epicentrul cutremurului, la o distanţă de 400 de kilometri nord-vest de capitala Iranului, Teheran

Cutremurul a fost urmat de peste 40 de replici în zona rurală Tark situată în Munţii Alborz din provincia estică Azerbaijan, potrivit centrului seismologic iranian.

Guvernatorul provinciei, Mohammad-Reza Pourmohammadi, a relatat presei locale că cel puţin 30 de case au fost distruse. Într-o înregistrare difuzată pe Twitter, o mamă îşi plânge copilul mort în urma seismului. Operaţiuni de salvare se derulau în 41 de sate, dar pagubele s-au concentrat în două zone. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici