VIDEO | INUNDAŢII de proporţii în Japonia: Aproximativ 100.000 de persoane vor fi evacuate din nord-estul ţării

Aproximativ 100.000 de persoane din nord-estul Japoniei urmează să fie evacuate din casele lor în cursul zilei de duminică, întrucât ploaia torenţială a provocat inundaţii majore şi a întrerupt mai multe legături de transport, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1402 afișări
Imaginea articolului VIDEO | INUNDAŢII de proporţii în Japonia: Aproximativ 100.000 de persoane vor fi evacuate din nord-estul ţării

INUNDAŢII de proporţii în Japonia: Aproximativ 100.000 de persoane vor fi evacuate din nord-estul ţării

După ce ploile torenţiale au afectat sud-vestul Japoniei la începutul acestei luni, provocând cel putin 25 de morţi, fenomene meteorologice extreme au cuprins zona de nord-est a ţării.

Potrivit autorităţilor, mai multe râuri şi-au ieşit din matcă, iar peste 100 de case au fost deja inundate în zona Prefecturii Akita. Nu au fost raportate decese, dar autorităţile analizează încă pagubele.

Peste 90.000 de locuitori ai regiunii Tohoku au fost înştiinţaţi că urmează să fie evacuaţi. Circulaţia trenurilor spre sau dinspre Prefectura Akita a fost suspendată din cauza alunecărilor de teren.

"Există o cantitate semnificativă de apă acumulată în pământ. Chiar dacă se vor opri ploile abundente, vom continua să avertizăm oamenii să rămână vigilenţi", au anunţat autorităţile regionale.

Potrivit agenţiei meteorologice japoneze, în regiunea Akita s-au înregistrat 340 de milimetri grosime strat de apă, în decursul a 24 de ore de precipitaţii abundente, un record pentru această zonă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici