VIDEO. Un avion de vânătoare american s-a apropiat periculos de o aeronavă iraniană de pasageri. Mai multe persoane au fost rănite

Presa din Iran spune că cel puţin un avion de luptă american s-a apropiat periculos de un avion de pasageri iranian în timp ce survola spaţiul aerian sirian, scrie BBC News.

3353 afișări

Agenţia de ştiri din Iran Irib spune că pilotul aeronavei Mahan Air a trebuit să schimbe rapid altitudinea când a văzut apropierea avionului F-15, ceea ce a avut ca rezultat rănirea mai multor pasageri.

Într-o serie de imagini publicate de Irib, se poate vedea avionul militar de pe fereastra aeronavei iraniene şi un pasager care avea sânge pe faţă.

Armata americană a reacţionat la informaţiile apărute în presa iraniană şi a transmis că avionul jetul său F-15 s-a aflat la o distanţă sigură faţă de aeronava de pasageri.

"Un F-15 aflat într-o misiune aeriană de rutină în vecinătatea garnizoanei [al] -Tanf din Siria a efectuat o inspecţie vizuală standard a unei aeronave de pasageri Mahan Air. Jet-ul a fost la o distanţă sigură de aproximativ 1.000 de metri”, a transmis Capt Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA.

El a spus că inspecţia a fost efectuată pentru a asigura siguranţa personalului de la baza militară americană din al-Tanf, situată în apropierea frontierei dintre Irak şi Iordania.

"Odată ce pilotul F-15 a identificat aeronava ca fiind un avion de pasageri Mahan Air, F-15 s-a distanţat de aeronavă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Avionul Mahan Air efectua o cursă de la Teheran la Beirut şi a aterizat în siguranţă în capitala libaneză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici