Vladimir Putin acuză SUA că au ajutat separatiştii ruşi

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite că au ajutat separatiştii din regiunea Caucazului de Nord, în anii 2000, relatează Sky News, în pagina electronică.

17063 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin acuză SUA că au ajutat separatiştii ruşi

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

Putin a declarat că îşi bazează afirmaţiile pe interceptarea de către serviciile sale de informaţii a unor convorbiri telefonice între separatişti şi ofiţeri de informaţii americani. "Ei îi ajutau, chiar şi cu transport", a declarat liderul rus, care nu a dezvăluit însă când au fost realizate aceste apeluri.

Putin a declarat că a discutat despre această problemă cu preşedintele american de la momentul respectiv, George W. Bush, care i-a promis să îi admonesteze pe ofiţerii respectivi. În cele din urmă, a declarat Putin, serviciile ruse de informaţii FSB au primit o scrisoare din partea "omologilor lor americani".

Liderul rus susţine că ofiţerii americani şi-au asumat dreptul de a "sprijini toate forţele de opoziţie din Rusia", inclusiv separatiştii islamişti din Caucaz.

El şi-a exprimat temerea că Occidentul a vrut să facă rău Rusiei şi a reamintit cum unii lideri i-au spus că nu i-ar deranja o posibilă dezintegrare a ţării.

Referindu-se la perioada celui de-al doilea război în Cecenia, el a declarat: "Omologii mei, mulţi preşedinţi şi prim-miniştri, mi-au spus ulterior că deciseseră că Rusia va înceta să mai existe. Singura întrebare era când se va întâmpla acest lucru şi cu ce consecinţe".

Putin a făcut aceste declaraţii în cadrul unui documentar ce urmează să fie difuzat de postul public de televiziune Rossiia-1 şi care este dedicat celor 15 ani petrecuţi la conducerea Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici