Vladimir Putin va efectua o vizită în Ungaria unde va primi şi un titlu onorific

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua o vizită oficială în Ungaria la invitaţia prim-ministrului maghiar Viktor Orban, urmând să primească şi un titlu onorific din partea Universităţii din Debrecen, relatează site-ul agenţiei Tass.

1305 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin va efectua o vizită în Ungaria unde va primi şi un titlu onorific

Vladimir Putin va efectua o vizită în Ungaria unde va primi şi un titlu onorific

Vizita preşedintelui rus la Budapesta va începe la 28 august, Putin fiind invitat de Viktor Orban să participe la ceremoniile de deschidere ale Campionatului Mondial de Judo.

”De asemenea, este planificată o întâlnire de lucru între Putin şi Orban”, a precizat joi Biroul de Presă de la Kremlin.

Preşedintele Federaţiei de Judo din Ungaria, Laszlo Toth, a declarat că Vladimir Putin a primit o invitaţie şi din partea Federaţiei Internaţionale de Judo, din moment ce Putin este preşedinte de onoare al acestui for.

În acelaşi timp, Universitatea din Debrecen a anunţat că îi va acorda preşedintelui rus titlul Civis Honoris Causa, ca o recunoaştere a rolului important pe care Rusia l-a jucat în modernizarea centralei nucleare din Paks. Această universitate va pregăti specialişti ce vor lucra în cadrul centralei nucleare din Paks, un proiect comun al Moscovei şi al Ungariei. Ceremonia de conferire a titlului Civis Honoris Causa va avea loc în clădirea Parlamentului din Budapesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici