Zece militanţi islamişti acuzaţi de terorism, condamnaţi la detenţie pe viaţă în Bahrain

Zece indivizi găsiţi vinovaţi de complot pentru înfiinţarea unei celule teroriste au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în Bahrain, fiindu-le revocată cetăţenia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

377 afișări
Imaginea articolului Zece militanţi islamişti acuzaţi de terorism, condamnaţi la detenţie pe viaţă în Bahrain

Zece militanţi islamişti acuzaţi de terorism, condamnaţi la detenţie pe viaţă în Bahrain

Procurorul din Bahrain a declarat, marţi, că cei zece s-au antrenat în tabere militare din Iran şi Irak, în folosirea armelor de foc şi a bombelor, cu scopul de a efectua atacuri teroriste în regiune.

Acuzaţiile vin la scurt timp după ce alte 19 persoane au fost condamnate la închisoare pentru contactele pe care le aveau cu un partid interzis, presupus ca fiind susţinut de Iran şi care e implicat în atacuri militare.

Bahrain este o insulă de dimensiuni mici, aflată la 25 km distanţă de Arabia Saudită, unde majoritatea populaţiei este reprezentată de şiiţi şi care reprezintă o importanţă strategică pentru Occident, deoarece acolo este localizată Flota a 5-a a armatei americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici