Zeci de mii de brazilieni au ieşit în stradă să protesteze împotriva preşedintelui Jair Bolosonaro. Violenţe în Recife

Brazilienii au organizat sâmbătă proteste în cel puţin 16 oraşe din toată ţara împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro şi a modului cum acesta a gestionat pandemia COVID-19.

521 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de brazilieni au ieşit în stradă să protesteze împotriva preşedintelui Jair Bolosonaro. Violenţe în Recife

Zeci de mii de brazilieni au ieşit în stradă să protesteze împotriva lui Jair Bolosonaro. Violenţe în Recife

Popularitatea lui Bolsonaro a scăzut drastic în timpul crizei COVID-19, care a ucis peste 460.000 de brazilieni. Bolsonaro a minimizat în mod repetat pandemia în etapele sale iniţiale. El a numit anterior Covid-19 „o mică gripă” şi a blocat eforturile de implementare a distanţării sociale sau a carantinei. Liderul brazilian de extremă dreapta a respins purtarea măştii şi a pus la îndoială importanţa vaccinurilor. Din populaţia Braziliei de peste 210 milioane, aproximativ 19 milioane - sau mai puţin de 9,4% - au fost complet vaccinaţi, relatează CNN.

Senatul Braziliei desfăşoară o anchetă cu privire la modul în care administraţia Bolsonaro a tratat pandemia.

Organizate de partidele politice de stânga, sindicate şi asociaţii studenţeşti, protestele de sâmbătă din capitala Brasilia şi din Rio de Janeiro au fost paşnice, dar în oraşul Recife din nord-est, poliţia a folost gaze lacrimogene şi a tras cu gloanţe de cauciuc.

În Sao Paulo, cel mai mare oraş al Braziliei, mii de oameni au blocat una dintre cele mai mari străzi din oraş. Un balon mare îl descria pe Bolsonaro ca fiind un vampir. Unele proteste, cum ar fi cea de la Rio, au inclus imagini ale fostului preşedinte de stânga Luis Inacio Lula da Silva.

La începutul lunii mai, Lula s-a întâlnit cu Fernando Henrique Cardoso, de asemenea fost preşedinte cu două mandate, într-o emisiune publică cu scopul comun de a-l opri pe Bolsonaro să câştige un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici