Zelenski: ONU şi Crucea Roşie trebuie să intervină în urma atacului asupra închisorii din Doneţk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că ONU şi Crucea Roşie au datoria de a reacţiona după atacul asupra complexului penitenciar în urma căruia au murit zeci de prizonieri ucraineni, potrivit Sky News.

668 afișări
Imaginea articolului Zelenski: ONU şi Crucea Roşie trebuie să intervină în urma atacului asupra închisorii din Doneţk

Zelenski: ONU şi Crucea Roşie trebuie să intervină în urma atacului asupra închisorii din Doneţk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Organizaţia Naţiunilor Unite şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii trebuie să reacţioneze după ce zeci de prizonieri de război ucraineni au fost ucişi vineri în timpul unui atac asupra unei închisori.

Ruşii au susţinut că Ucraina a folosit lansatoare multiple de rachete HIMARS, furnizate de SUA, în atacul asupra închisorii din Olenivka, în regiunea Doneţk, controlată de Rusia.

Oficiali din Rusia şi autorităţile separatiste din Doneţk au declarat că atacul a ucis 53 de prizonieri de război ucraineni şi a rănit 75.

Armata ucraineană a negat orice atac cu rachete sau artilerie, insistând că nu bombardează zone civile şi că loveşte doar obiective militare ruseşti.

Ucrainenii îi acuză pe ruşi că au bombardat în mod deliberat închisoarea pentru a acuza Ucraina de crime de război şi pentru a acoperi torturile şi execuţiile de acolo.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a declarat că a cerut acces la închisoare „pentru a determina starea de sănătate şi starea tuturor persoanelor prezente la faţa locului în momentul atacului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici