Zi de doliu, decretată în Israel. 45 de morţi în timpul busculadei de la pelerinajul religios. Noi imagini din noaptea tragediei

  • Premierul Benjamin Netanyahu a decretat zi de doliu în Israel, după moartea a zeci de persoane în urma unei busculade la un eveniment religios.
  • Bilanţul tragediei produse la un pelerinaj pe Muntele Meron a ajuns la 45 de morţi şi 150 de răniţi.
  • Netanyahu: "Au avut loc scene care ne frâng inimile, oameni care au fost striviţi, inclusiv copii. Vreau ca duminică să fie zi de doliu naţional."
4818 afișări
Imaginea articolului Zi de doliu, decretată în Israel. 45 de morţi în timpul busculadei de la pelerinajul religios. Noi imagini din noaptea tragediei

Zi de doliu în Israel. 45 de persoane au murit în timpul busculadei de la evenimentul religios. Noi imagini ale tragediei

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat că duminică va fi zi de doliu în memoria celor 45 de persoane care au murit în busculada produsă la un eveniment religios iudaic.
 
"Au avut loc scene care ne frâng inimile, oameni care au fost striviţi, inclusiv copii. Vreau ca duminică să fie zi de doliu naţional. Ne vom uni în durere cu familiile şi în rugăciune pentru cei răniţi", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Times of Israel.
 
"Vom efectua o investigaţie completă, serioasă, detaliată pentru a ne asigura că un astfel de dezastru nu se va repeta", a subliniat Benjamin Netanyahu, care a vizitat locul tragediei.
 
Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unei busculade produse în cursul nopţii de joi spre vineri pe Muntele Meron, în nordul Israelului, în cursul unui pelerinaj organizat cu ocazia sărbătorii iudaice Lag BaOmer.
 
Numeroase ţări, inclusiv arabe, au transmis condoleanţe Israelului în urma tragediei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici