Gândurile lui Cristoiu, despre demisia lui Costache: Ce s-a întamplat aseară a fost o lovitură electorală a Gabrielei Firea / “Orban s-a îmbolnăvit de ficat, deoarece adversarul politic câştigase capital cu ajutorul lui Costache”

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătăţii vine ca urmare a faptului că seara trecută acesta a ajutat-o, fără voie, pe Gabriela Firea să câştige capital de imagine. Jurnalistul susţine că şi interdicţia dată persoanelor peste 65 de anai a fost gândită laboratoarele electorale.

20931 afișări

Redăm ideile principale din emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”:

Demisia lui Victor Costache

Ion Cristoiu:  Ce s-a întâmplat aseară a fost o lovitură electorală a Gabrielei Firea. Din sursele mele, Ludovic Orban s-a îmbolnăvit din nou de ficat, el din când în când se iveşte un pericol  electoral, la fel şi Klaus Iohannis a fost nemulţumit. Deoarece adversarul politic câştigase capital electoral cu ajutorul dl Costache. Teoretic, dl Costache trebuia să i se opună. De asta i s-a cerut demisia. Nu ce a fost la Suceava, ci, în iresponssabilitatea lor Orban şi Klaus Iohannis consideră că a ajutat duşmanul politic.

Acea poveste cu cei de peste 65 de ani, care trebuie să stea în case, aceasta a fost o diversiune în laboratoatele electorale, ca să nu le spună şi astfel pentru a abate atenţia de la Diaspora. În acest fel s-a creat imaginea că cei de peste 65 de ani sunt răspânditori de viruşi. În  acest fel s-a abătut atenţia de la sute de mii de români care vin din străinatate, care sunt votanţi ai lui Klaus Iohannis şi PNL.

A fost o raţiune de a împinge în plan secund, de la a atrage atenţia de la cei veniţi, mulţi au mituit la vamă şi probabil ei sunt un factor de infecţie. Politicienii, toate măsurile pe care le iau, se gândesc doar din punct de vedere electoral, ei speră că vor avea loc alegerile, nu îi preocupă să scăpăm  cu viaţă din această dificultate.

Despre Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii

Ion Cristoiu: Nu diferă cu nimic de Victor Costache. E un om bogat, o să apară foarte multe dezvăluiri. Principalul efect uriaş pozitiv al acestei crize, nu numai la noi, ci şi în Occident, este că se vede că am ales lideri de imagine. Dl Tătar are imagine bună, dar această criză, echivalentă cu un război, a arătat ce dezastru este pentru viaţă şi pentru oameni ca singurul criteriu este cel al imaginii. Oamenii politici s-au preocupat de imagine.

Poate Viorica Dăncilă, ca administrator, poate era mai bună. De ce eram supăraţi pe ea că făcea greşeli? La ora actuală trebuie să înlocuim oamenii  care vorbesc frumos, carismatic.  (...) Dl Nelu Tătaru va prelua şi funcţia de comunicator, atunci cine va mai lupta cu virusul?

Despre situaţia de la Suceava şi managerul de la spital care a fost demis

Ion Cristoiu: Cu dificultate a fost demis. Domnişoara Nica, de la Municipal Suceava, a fost suspendată pentru că era vorba despre o afacere, nu avea vreo vină. A venit un tip la camera de gardă, era bolnav de altceva, ei au dus testul la Matei Balş şi l-au dat în 4 zile. Se vede ca managerii spitatelor sunt politruci,  spitalele depind de administraţiile locale. La Suceava dl Flutur, care fiind baron PNL s-a internat repede că are coronavirus, ca să nu îl scuipe pe stradă cei din Suceava. Nu cred ca are, o spun cu toată responsabilitatea. Şi  Chiţac s-a internat şi zburda la două zile după ce a fost internat.

Despre greşelile din timpul crizei

Ion Cristoiu: Cea mai mare greşeală, echivalentă cu o crimă, este că ajunsese în Italia, aveam şi noi un prim caz (...) noi ne-am jucat de-a anticipatele. Nu trebuie să uităm că în 27 feb, când oamenii veneau din Italia, preşedintele dădea un semnal şi medicilor şi sistemului şi instituţiilor de forţă, scriind pe Facebook că este o tuse uşoară. Am scris zeci de articole semnalând minimalizarea pericolului. Nimeni nu spune că trebuia să ne apucăm să luăm măsuri de pe 27 febr, dar semnalul putea să fie, premierul să spună...avem, nu avem stocuri, să vedem dacă sunt paturi, nu s-au luat măsuri, au vrut anticipate şi dacă nu era decizia CCR în care trebuia să fie înscăunat dl Câţu care spulberă speranţa anticipatelor, ei ar fi continuat încă o săptămână. S-a renunţat în după-amiaza respectivă pentru că “nu mai avem ce face, e decizia CCR”.

Probabil că dacă pe plan mondial nu era această criză, la noi s-ar fi continuat cu ascunderea adevărului, oamenii sunt mai mulţi bolnavi, pot fi mai mulţi morţi, probabil că tot nu ar fi renunţat la anticipate.

Nu cred că din punct de vedere gazetăresc criza mai produce vreun breaking news. Singurele breaking newsuri ar fi cele că se va ieşi din criză...

Despre testare

Ion Cristoiu: Donez unui tânăr de 20 de ani. Să meargă la discotecă, să petreacă. Ce fac acum făceam şi pe vremuri. Aia mergeau la discotecă şi eu scriam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici