Video Gândurile lui Cristoiu: Mesajele preşedintelui sunt mesaje de agent sanitar/ Textele nu trec prin sufletul lui Iohannis, sunt ca fulgerul care trece printr-un parastrăsnet

  • Ion Cristoiu: La Klaus Iohannis, principalul mesaj public este ca oamenii să se spele pe mâini
  • Ion Cristoiu: Mesajele preşedintelui sunt mesaje de agent sanitar
  • Ion Cristoiu: Istoricii viitorului, după ce vor rămâne uluiţi, vor pune mesajele la o parte
  • Ion Cristoiu: Viktor Orban a lansat un mesaj puternic: niciun ungur nu va fi lăsat de izbelişte
  • Ion Cristoiu: Mesajul Reginei Elisabeta este un mesaj personalizat
1093 afișări

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat mesajele publice ale preşedintelui Klaus Iohannis şi a ajuns la concluzia că acestea sunt ca mesajele unui agent sanitar. “Istoricii viitorului, după ce vor rămâne uluiţi, vor pune mesajele la o parte”, a spus analistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”.

Redăm ideile principale:

"La Iohannis am luat mesaj cu mesaj şi principalul este ca românii să se spele pe mâini"

-Al doilea război mondial a adus cu sine o ştergere a liniei frontului, puteai să mori în linia întâi, dar şi la Londra, Bucureşti. Singurul lucru bun, dacă se poate spune aşa, era că pericolul nu era 24 din 24. După ce trecea alarma, desfăşurai viaţa normală.

- Avem un al treilea război mondial, care nu afectează numai militarii, ci şi populaţia civilă şi acţionează 24 din 24. Nu mai putem spune că avem o perioadă a zilei în care nu ne atacă coronavirusul

-România, fiind în război în aceste condiţii, am spus că de regulă istoricii iau mesajele conducătorilor de ţară, de armată, să vadă ce spun naţiunii, armatei, oştii celei mari, cum se spunea pe vremea lui Ştefan cel Mare.

- Klaus Iohannis a intervenit de aproape 20 de ori până acum prin mesaje publice, adresate naţiunii, şi am zis: dacă aş fi un istoric al viitorului ce spun aceste mesaje... E limpede că ele trebuie să conţină cuvinte de înflăcărare. De îmbărbătare, mesajul trebuie să transmită o puternică convingere că lucrurile sunt sunt control şi sub comanda mea naţiunea va învinge.

-Mesaje, cum au fost al lui Churchill, Roosevelt pe timp de război sunt capodopere din punct de vedere oratoric. La Iohannis am luat mesaj cu mesaj şi principalul este ca românii să se spele pe mâini. Al doilea- să nu ne dăm mâna unii cu alţii, al treilea- păreri de pe net că boala se ia de la om la om, că virusul e ucigaş.

 

„Mesajul trebuie să aibă mai mult conţinut, în toate ţările lumii comanda a fost preluată de un singur om”

-Nu am mai pomenit aşa ceva, aceste mesaje sunt de agent sanitar. Am ales totuşi, în noiembrie 2019 un preşedinte. La dl Klaus Iohannis nu am găsit o singură idee generală, o formulare pe care simt nevoia şi ca istoric să sar în sus, să pun mâna pe arme să trag în virus.

- Nu mai trebuie să spună nimeni românului să ia măsuri de igienă, oamenii le respectă aceste reguli nu pentru că le spune preşedintele, ci pentru că asta le spun medicii şi se tem să nu se infecteze. Nu am pomenit aşa ceva în istoria României, sau a omenirii, ca mesaje în timp de război să fie de agent sanitar, nu de conducător.

-Mesajul trebuie să aibă mai mult conţinut, în toate ţările lumii comanda a fost preluată de un singur om, premier, preşedinte, dacă ne uităm la mesajele date naţiunii de ei, se referă la o puternică notă de îmbărbătare, prin stârnirea emoţiei, gen discurs al lui Churchill, ne aşteaptă vremuri grele, dar vom învinge. Este obligatoriu ca un asemenea mesaj să emită această convingere, stare de spirit, „sub comanda mea vom învinge”. Este obligatoiu, nu trebuie să spun că vom învinge, că spusă de Iohannis poate să fie mai ridicolă decât spălatul pe mâini, trebuie să fie într-un context. Trebuie să ne arate cum vom învinge.

-Viktor Orban a lansat: “niciun ungur nu va fi lăsat de izbelişte”. Mesajul trebuie să conţină un rezumat că s-a făcut şi ce se va face, ea nu trebuie să fie idilizată, poţi să spui că am început greu, că am greşit, au greşit cu jocurile cu anticipatele, spitalele sunt aşa, mai sunt lipsuri.

-Mesajul trebuie să îl situeze pe preşedinte deasupra partidelor, preşedintele este în aceste mesaje un propagandist ieftin al guvernului, preşedintele trebuie să reprezinte şi Opoziţia şi trebuie să vorbească, să lase la o parte campania în favoarea lui Ludovic Orban şi să elimine această slăbiciune stranie, pentru că în afară de spălatul pe mâini spune şi că am luat toate măsurile, la noi e bine şi frumos.

 

"Mesajul reginei este un mesaj personalizat"

-Acest mesaj trebuie trăit. Eu mai degrabă nu aş mai apărea. Prin Iohannis nu trece nimic. Poate este un om care îşi înfrânează emoţiile, dar el trebuie să emită trăiri, că suferă cu naţiunea, că e plin de speranţă împreună cu naţiunea. Nu. El citeşte.

-Vă garantez, cel puţin până acum, istoricii viitorului, după ce vor rămâne uluiţi, cu mesaje care să nu conţină nimic istoric, ci doar de agent sanitar, le vor pune la o parte şi probabil vor căuta mesajele altora.

-Mesajul reginei este un mesaj personalizat. Aceste mesaje pot rămâne în istoria unei ţări  pentru că sunt pline de emoţie. La noi- cel mai important mesaj este al lui Klaus Iohannis, nu cred că Orban transmite vreun mesaj. Eu nu pot să îl iau în serios. E şi un lucru bun pentru el, pentru că dacă ar fi prea bun l-ar da afară cel de la Cotroceni.

-În cazul reginei avem de a face cu un Mesaj. În sensul acesta mesajul reginei arec un carcater solemn, emoţional, creează această empatie între el care emite mesajul şi marele public.

 

"Textele acestea nu trec prin sufletul, personalitatea lui Klaus Iohannis"

-Toate aceste mesaje, nici nu cred că sunt iniţiativa lui Iohannis, sunt nişte consilieri care fiind coronavirus pierd timpul şi acum se gândesc ce ar fi să trimitem o echipă de medici în Italia. Bun, trimitem.

- Un om politic mare sau mic are consilieri. Dacă ai minim talent politic, le spui tu consilierilor <<aş vrea cutare, cutare>>, este textul tău, te uiţi şi îl refaci tu şi nu de puţine ori nu ţii cont de ce scriu ei. Îl rupi şi îl faci tu. La Iohannis este acest senstiment că nu e un text făcut.

-Textele acestea nu trec prin sufletul, personalitatea lui Klaus Iohannis, sunt ca fulgerul care trece printr-un parastrăsnet, ajunge jos, nu s-a întâmplat nimic, nici măcar nu se vede că a trecut un fulger prin el pentru că nu l-a atins deloc.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici