Video Gândurile lui Cristoiu: Nu ştiu dacă vor dovedi că virusul este din laborator, oricum e o ciudăţenie / Dreptul la îndoială defineşte diferenţa dintre noi şi pisici

  • Sondaj Avangarde: 52% dintre români cred că virusul a fost creat în laborator
  • Ion Cristoiu: Probabil că după ce va trece această criză se va scrie, ca şi după dărâmarea Turnurilor gemene, zeci de cărţi
  • Ion Cristoiu: Nu ştiu dacă vor dovedi că e din laborator, oricum e o ciudăţenie
  • Ion Cristoiu: Dreptul la îndoială este un drept uman fundamental şi defineşte diferenţa dintre noi şi pisici
1810 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu spune că dreptul la îndoială este un drept fundamental şi nu pune pe seama teoriei conspiraţiei credinţa majorităţii românilor că noul coronavirus a fost creat în laborator, aşa cum reiese din ultimul sondaj Avangarde.

Românii se uită foarte mult la televizor, 70% se informează de acolo, şi, mai mult decât atât, este un procent de 50% care crede că virusul a fost creat în laborator, conform rezultatelor ultimului sondaj Avangarde.

Ion Cristoiu susţine că în cazul combaterii acestui virus e o ciudăţenie, întrebându-se cum de specialiştii nu au reuşit până acum să-i vină de hac în condiţiile în care ştiu totul despre “rudele” sale.

Prezentăm principalele declaraţii:

-Avem două momente de consum al informaţiilor: unul care a căpătat amploare după criză şi anume statul la televizor ca o ceremonie. Dacă pe vremuri, familia se reîntregea la prânz, acum întreaga familie se reuneşte la televizor şi e momentul de seara, când te uiţi ca la cinema. Celălalt mod de consum, foarte puternic, este pe internet şi acolo pe internet s-au lansat aceste teorii ale conspiraţiei.

-După părerea mea este un termen neghiob, teoria conspiraţiei. Dreptul la îndoială este un drept uman fundamental şi de fapt defineşte diferenţa dintre noi şi pisici.

-Probabil că după ce va trece această criză se va scrie, ca şi după dărâmarea Turnurilor gemene, zeci de cărţi, vor apărea şi documente. Nu ştiu dacă vor dovedi că e din laborator, oricum e o ciudăţenie.

-Această ciudăţenie se naşte dintr-o întrebare: virusul, dacă e natural, a fost studiat până acum, nu e de pe planeta Marte, bănuiesc că pe glob sunt 1000.000 de doctori docenţi cu doctorat în coronavirus clasic şi totuşi când apare o ramură nouă toate cunoştinţele de până atunci s-au şters?

-Cum Dumnezeu de până la ora actuală nu i-a dat de hac pentru că, teoretic, a fost studiat până acum, cu excepţia unui centimetru de cercetare care era uşor de făcut în momentul în care tu ştii totul despre neamul acestui virus.

-Cred că avem dreptul la îndoieli şi nu înseamnă că formulăm teorii ale conspiraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici