A murit cunoscuta actriţă americană Sylvia Miles, nominalizată de două ori la premiile Oscar

Actriţa nominalizată de două ori la premiile Oscar Sylvia Miles, celebră pentru rolurile din filmele "Midnight Cowboy" şi "Farewell, My Lovely", a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit Associated Press.

1170 afișări
Imaginea articolului A murit cunoscuta actriţă americană Sylvia Miles, nominalizată de două ori la premiile Oscar

A murit cunoscuta actriţă americană Sylvia Miles, nominalizată de două ori la premiile Oscar (FOTO: HEPTA)

Miles a murit miercuri, într-o ambulanţă care o transporta la spital, după ce s-a plâns că nu se simte bine, a declarat prietenul său, specialist în relaţii publice în domeniul modei, Mauricio Padilha.

Sylvia Miles era actriţă de mulţi ani, dar nu era cunoscută când a jucat în lungmetrajul din 1969 "Midnight Cowboy", de John Schlesinger, care i-a adus prima nominalizare la Oscar.

În 1975, rolul din "Farewell, My Lovely", cu Robert Mitchum în rolul detectivului Philip Marlowe, i-a adus a doua nominalizare la premiile Academiei de film americane.

Ambele roluri au fost de mici dimensiuni.

Născută la New York, actriţa a devenit cunoscută în producţii de teatru Off-Broadway, începând din anii 1950.

Printre filmele în care a jucat se numără cel produs de Andy Warhol "Heat" (1972), de Paul Morrissey, "Wall Street" (1987) şi continuarea din 2010 "Wall Street: Money Never Sleeps", ambele de Oliver Stone, precum şi "Crossing Delancey" (1988).

A jucat şi în producţii de televiziune, precum "Miami Vice", "One Life to Live" şi "Sex and the City".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici