Cannes 2011: Căţelul Uggy, din "The Artist", a primit trofeul Palme Dog

Căţelul Uggy din filmul "L'artiste/ The Artist" de Michel Hazanavicius, a primit premiul Palme Dog, acordat celui mai simpatic câine dintr-un film de la Festivalul Internaţional de la Cannes, desfăşurat anul acesta între 11 şi 22 mai.

268 afișări
Imaginea articolului Cannes 2011: Căţelul Uggy, din "The Artist", a primit trofeul Palme Dog

Cannes 2011: Căţelul Uggy, din "The Artist", a primit trofeul Palme Dog (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Uggy este un căţel maliţios, în filmul alb-negru mut "L'Artiste" din competiţia oficială a festivalului. Cu 12 filme la activ, Uggy a cucerit cu totul juriul desemnat să dea acest premiu, deoarece, în filmul lui Michel Hazanavicius, se dă cu skateboard-ul şi, la un moment dat, "moare frumos", informează canalplus.fr.

Anul acesta, o menţiune din partea aceluiaşi juriu a primit şi căţeluşa Laika, din filmu lui Aki Kaurismäki "Le Havre".

Premiul Palme Dog a fost creat în 2001 de jurnalistul britanic Tobby Rose de la The Guardian. Printre personajele patrupede care au câştigat acest premiu se numără căţelul din animaţia "Deasupra tuturor/ Up" (2009).

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes se încheie duminică prin decernarea trofeului Palme d'Or.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici