Cântecul pe care i l-a cântat Dennis Rodman lui Kim Jong-un avea "accente a la Marilyn Monroe" - VIDEO

Cântecul "Happy birthday to you!" pe care i l-a cântat vedeta baschetului american Dennis Rodman liderului nord-coreean Kim Jong-un, la Phenian, avea "accente a la Marilyn Monroe", potrivit unor turişti care au asistat la această "serenadă".

667 afișări
Imaginea articolului Cântecul pe care i l-a cântat Dennis Rodman lui Kim Jong-un avea "accente a la Marilyn Monroe" - VIDEO

Cântecul pe care i l-a cântat Dennis Rodman lui Kim Jong-un avea "accente a la Marilyn Monroe" (Captură video)

Vedeta hollywoodiană Marilyn Monroe, un sex-simbol, este celebră pentru langurosul "Happy birthday M. President" pe care i l-a cântat lui John F. Kennedy în 1962, în cursul unei colectări de fonduri pentru Partidul Democrat american.

Fostul baschetbalist de la Chicago Bulls a cântat aceeaşi arie, miercuri, în onoarea lui Kim Jong-un, înaintea unui meci între veterani din cadrul NBA şi o echipă nord-coreeană, organizat cu ocazia zilei de naştere a tânărului lider, lăsându-i pe spectatori cu gura căscată.

"Semăna un pic cu Marilyn Monroe care cânta pentru JFK, avea aceleaşi accente", a declarat Sophia Sokmensuer, o turistă americană care se afla în public.

Dennis Rodman a gesticulat către gradenele în care se aflau spectatorii în timp ce cânta, iar foştii jucători din cadrul NBA îl acompaniau bătând din palme pe ritmul melodiei, alături de baschetbaliştii nord-coreeni.

"Toată lumea aplauda ritmic, a fost drăguţ şi distractiv", a subliniat Sophia Sokmensuer, o studentă la o universitate newyorkeză, intervievată de jurnalişti la sosire, joi, pe aeroportul de la Beijing.

În ceea ce priveşte meciul de baschet, "a fost fascinant de urmărit. A fost un pic tensionat la început, dar apoi s-a destins" rapid, a spus ea.

Cântecul "avea o latură «Marilyn Monroe»", a confirmat alt spectator, în vârstă de aproximativ 50 de ani, venit cu acelaşi zbor de la Phenian.

La rândul său, Sean Agnew, originar din Philadelphia (estul Statelor Unite), un proprietar al unei discoteci, a catalogat scena "foarte bizară". "Pur şi simplu a improvizat, în mod foarte spontan, şi era, aşa cum vă puteţi da seama, în mod clar, stânjenitor", a declarat el pentru AFP.

Pe aeroportul de la Beijing a sosit, joi, şi fostul jucător NBA Eric "Sleepy" Floyd, unul dintre coechipierii lui Rodman în meciul de la Phenian. El a fugit pentru a-i evita pe jurnalişti, acoperindu-şi capul cu haina, şi a refuzat să răspundă vreunei întrebări.

Rodman, cunoscut pentru excentricităţile şi tatuajele sale, a legat o relaţie personală cu Kim Jong-un, care a preluat puterea după decesul tatălui său, Kim Jong-il, la sfârşitul lui 2011.

Sportivul s-a întâlnit în februarie cu tânărul lider - un pasionat al baschetului -, şi l-a numit "prieten pe viaţă".

În contextul în care vorbea despre o "diplomaţie a baschetului", Rodman a fost criticat dur pentru că nu a abordat problema drepturilor omului în cazul americanului Kenneth Bae, deţinut în Coreea de Nord din noiembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici