Cum a furat un site american de poker 440 de milioane de dolari de la jucători

Site-ul de poker online Full Tilt Poker a furat 440 de milioane de dolari, deturnând sumele depuse de jucători pentru a acorda bonusuri considerabile membrilor consiliului său de administraţie, a anunţat marţi biroul Procuraturii din Manhattan.

9039 afișări
Imaginea articolului Cum a furat un site american de poker 440 de milioane de dolari de la jucători

Cum a furat un site american de poker 440 de milioane de dolari de la jucători (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Full Tilt Poker "a escrocat jucătorii, făcându-i să creadă că sumele pe care ei le depuneau pentru acest joc online se aflau în siguranţă şi erau disponibile în orice moment", a declarat într-un comunicat Preet Bharara de la biroul Procuraturii din Manhattan.

"În realitate, Full Tilt Poker nu păstra fonduri suficiente pentru a rambursa jucătorii şi, mai mult de atât, folosea aceste fonduri pentru a acorda bonusuri membrilor consiliului de administraţie şi a acţionarilor, în valoare de peste 440 de milioane de dolari, acordate începând din aprilie 2007", a adăugat parchetul newyorkez.

Jucători celebri de poker care se conectau pe acest site, precum campionii Howard Lederer şi Christopher Ferguson, au "golit buzunarele celor mai fideli jucători de pe site, minţindu-i atât pe jucători, cât şi pe ceilalţi oameni din societate, în legătură cu siguranţa banilor depuşi", a explicat Preet Bharara.

"Full Tilt nu era un site de poker legal, ci o veritabilă schemă Ponzi", a adăugat el, referindu-se la celebra escrocherie de tip piramidal care i-a adus fostului mare magnat din lumea finanţelor Bernard Madoff o condamnare de 150 de ani de închisoare.

Aceste acuzaţii au fost formulate de parchetul american după o anchetă organizată contra site-ului Full Tilt Poker în luna aprilie, în cadrul unei operaţiuni mai vaste de investigare a mai multor site-uri de poker.

Pariurile pe internet sunt ilegale în Statele Unite începând din 2006, dar industria pokerului online a rămas înfloritoare, folosindu-se de toate mijloacele de care dispune pentru a evita legea, alegând, mai ales, să se mute în afara ţării.

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a condamnat restricţiile comerciale impuse organismelor bancare, iar anumiţi senatori americani şi-ar dori ca pariurile online să fie legalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici