Enrique Iglesias dă în judecată cea mai mare companie de înregistrări din lume, acuzând pierderi de ”milioane de dolari”

Starul muzicii latino Enrique Iglesias a dat în judecată fosta sa companie de înregistrări, Universal, pe care o acuză de neplata unor drepturi de autor privind distribuirea online a muzicii sale, transmite AFP.

401 afișări
Imaginea articolului Enrique Iglesias dă în judecată cea mai mare companie de înregistrări din lume, acuzând pierderi de ”milioane de dolari”

Enrique Iglesias a dat în judecată Universal, acuzând compania de pierderi de milioane de dolari

Plângerea împotriva Universal Music Group - cea mai mare companie în domeniu - a fost depusă la o instanţă din Miami (SUA), reşedinţa lui Iglesias.

Starul în vârstă de 42 de ani acuză Universal că i-a calculat în mod sistematic venituri mai mici din drepturile de autor. Iglesias a pierdut astfel zeci de milioane de dolari, deşi "a generat vânzări de o magnitudine rar întâlnită în industria muzicală", se arată în plângere.

Iglesias mai spune că Universal Music Group a refuzat solicitările sale de verificare a documentelor privind veniturile generate.

Enrique Iglesias, fiul celebrului cântăreţ spaniol Julio Iglesias, a călcat pe urmele tatălui şi a ajuns unul dintre cei mai în vogă artişti pop din ultimele două decenii. "Escape" (2001) este cel mai de succes album al artistului latino, fiind vândut în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume. Cu peste 100 milioane de discuri vândute, Enrique Iglesias a cucerit milioane de fani din întreaga lume cu melodii, precum "Bailando", "Ring my bells", "Hero", "Bailamos", "Noche Y De Dia", "Turn the night up", "Tonight", "I like it", "Do you know", "Not în love".

În ultimii ani, dezvoltarea accelerată a serviciilor de streaming de tipul Spotify a transformat pozitiv industria muzicală, dându-i un impuls solid pentru prima dată în ultimele două decade.

Mulţi artişti s-au plâns că nu sunt plătiţi suficient, dar plângerile au fost îndreptate mai mult împotriva companiilor de streaming şi mai puţin la adresa caselor de discuri.

Universal nu a comentat deocamdată acuzaţiile lui Iglesias.

Enrique Iglesias a renunţat la Universal în 2015, când a semnat cu rivalul Sony Music.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici