Franceza pentru refugiaţii în Belgia. Aceştia învaţă limba citind din manual: "Tata aruncă o BOMBĂ şi merge la închisoare"

Refugiaţii sirieni şi irakieni care învaţă limba franceză la Bruxelles citesc în manuale expresii ca "Tata aruncă o bombă şi merge la închisoare" sau "El îmi arată bomba şi închisoarea".

853 afișări
Imaginea articolului Franceza pentru refugiaţii în Belgia. Aceştia învaţă limba citind din manual: "Tata aruncă o BOMBĂ şi merge la închisoare"

GAFĂ de proporţii în Belgia. REFUGIAŢII învaţă limba citind în manuale: "Tata aruncă o BOMBĂşi merge la închisoare"

Deşi manualele sunt utilizate de aproximativ trei ani, gafa nu a fost sesizată până acum deoarece refugiaţii nu cunosc limba. Aberaţia a fost semnalată de un asistent social care îi ajută să-şi facă temele pe imigranţi  care urmează cursul Erasmus Center din Anderlecht.

Catherine Lemaire a postat frazele controvesate pe contul său de Facebook, exprimându-şi stupefacţia în privinţa celor care au aprobat manualul: "sunt oare conştienţi că este vorba despre este un material educativ conceput pentru a promova integrarea acestor oameni?" Reacţia pe reţelele de socializare a fost unanimă: "Inadmisibil"

Potrivit lui Erasmus, este o "greşeală regretabilă". Bernard Delécluse, director Centrului, a dat asigurări că frazele incriminate vor fi sterse din manual, recunoscând că atunci când aceste texte au fost redactate nu au fost şi verificate. Autorităţile au cerut o anchetă în acest caz, notează demorgen.be.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici