Mii de persoane au fost evacuate după ce un stăvilar s-a rupt în urma inundaţiilor în Canada | VIDEO

Peste 5000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după ce un stăvilar s-a rupt în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au afectat estul Canadei, informează site-ul postului CBC.

582 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au fost evacuate după ce un stăvilar s-a rupt în urma inundaţiilor în Canada | VIDEO

Mii de persoane au fost evacuate după ce un stăvilar s-a rupt în urma inundaţiilor în Canada

O secţiune a unui stăvilar natural din zona localităţii Sainte-Marthe-sur-le-Lac, o suburbie a oraşului Montreal, s-a rupt în cursul nopţii de sâmbătă de duminică.

În urma incidentului, autorităţile canadiene au luat decizia de a evacua de urgenţă o parte din locuitorii din zonă.

Sute de poliţişti, pompieri şi militari au participă la operaţiunile de evacuare a populaţiei din zona afectată.

De la începutul inundaţiilor de primăvara, în urmă cu două săptămâni, aproape 8.000 de persoane din provincia Quebec au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, dublu faţă de numărul persoanelor evacuate în urma inundaţiilor din 2017, considerate la acel moment ca excepţionale.

inundaţiile au afectat în cursul acestui an aproximativ 5.500 de imobile în provincia Quebec, potrivit datelor oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici