O reţetă rătăcită printre notiţele tatălui său şi DESCOPERITĂ după 20 de ani a făcut-o MULTIMILIONARĂ. Nimeni nu anticipa succesul ce avea să-l aibă

Este o poveste demnă de Hollywood: o femeie care se chinuia să trăiască de pe o zi pe alta a găsit o reţetă pierdută de ani de zile, lăsată moştenire de tatăl ei, cu care şi-a deschis un restaurant şi a devenit milionară, scrie The Independent.

2677 afișări
Imaginea articolului O reţetă rătăcită printre notiţele tatălui său şi DESCOPERITĂ după 20 de ani a făcut-o MULTIMILIONARĂ. Nimeni nu anticipa succesul ce avea să-l aibă

O reţetă de mult pierdută, lăsată în urmă de tatăl familiei, a transformat o femeie în MILIONARĂ (Imagine: www.sneakpeekhk.com)

Hiroe Tanaka avea doar 21 de ani când tatăl ei a murit. Pe lângă faptul că îşi pierduse tatăl, femeia a crezut că reţeta pentru kushikatsu (mâncare tradiţională japoneză - n.r.) este şi ea pierdută pentru totdeauna.

O mâncare extrem de populară în Osaka, vestul Japoniei, kushikatsu conţine carne bătută şi legume, înfipte pe un băţ de frigăruie, care sunt apoi prăjite în ulei şi mâncate cu sos.

Era una dintre mâncărurile preferate ale lui Tanaka în copilărie, iar tatăl ei şi-a petrecut mare parte din timp - când era în afara programului de muncă - încercând să perfecţioneze reţeta.

După ce tatăl ei a murit, Tanaka a început să se ducă la facultate, pentru a obţine o diplomă în literatură, dar după scurt timp s-a lăsat de şcoală şi a început să muncească în administraţie.

În timpul liber, Tanaka a tot încercat - şi eşuat - să recreeze reţeta de kushikatsu creată de tatăl, aşa că la sfârşitul anilor 90 s-a decis că vrea să urmeze o carieră în artele culinare, şi şi-a găsit o slujbă la Keiju Nuki, un manager de bar din Osaka.

Anii au trecut, dar Tanaka nu a reuşit să găsească reţeta perfectă: ”Nu a fost atât de simplu pe cât am crezut. Am început să mă gândesc, poate nu pot să o fac deloc, până la urmă”.

Criza financiară din 2008 i-a agravat probleme, întrucât Nuki a fost nevoit să îşi închidă restaurantul, iar Tanaka nu a avut de ales decât  îşi împacheteze lucrurile şi să plece. 

Fix atunci s-a întâmplat. În timp ce îşi aranja lucrurile, Tanaka a dat peste o notiţă scrisă de mână, în cutia cu amintiri a tatălui său - da, era reţeta de kushikatsu, plină de corecturile care au perfecţionat-o. 

Acea notiţă a transformat-o pe Tanaka dintr-un angajat part-time în vicepreşedintele unei companii care îi poartă numele, Kushikatsu Tanaka Co., companie ce valorează cel puţin 82 milioane de dolari.

Nuki şi Tanaka au încercat reţeta şi a funcţionat. Şi-au asumat un risc şi au deschis un restaurant care serveşte felul de mâncare japonez, într-o zonă rezidenţială din centrul oraşului Tokyo.

Tanaka şi Nuki, care este preşedintele companiei, au mai deschis încă două restaurante şi plănuiesc să deschidă alte 40, dintre care unul va fi localizat în Hawaii.

“Îi aduc un tribut tatălui meu în fiecare zi. Totul s-a întâmplat datorită lui”, a spus Tanaka, care acum are 46 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici