O şuviţă din părul lui John Lennon a fost vândută la licitaţie cu 35.000 de dolari - VIDEO

O şuviţă din părul lui John Lennon, care i-a fost tăiată cântăreţului în timpul ce se pregătea pentru susţinerea unui rol, a fost cumpărată, la o licitaţie, în SUA, cu 35.000 de dolari de un colecţionar a cărui identitate nu a fost dezvăluită, conform BBC.

179 afișări
Imaginea articolului O şuviţă din părul lui John Lennon a fost vândută la licitaţie cu 35.000 de dolari - VIDEO

O şuviţă din părul lui John Lennon a fost vândută la licitaţie cu 35.000 de dolari - VIDEO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Şuviţa de păr a fost scoasă la o licitaţie organizată în Dallas, Texas, de casa Heritage.

O coafeză germană a păstrat şuviţa respectivă, care are peste 10 centimetri, după ce l-a tuns pe John Lennon, înainte ca starul să înceapă filmările la comedia neagră din 1967 "How I Won the War", de Richard Lester.

Filmul lui Richard Lester urmăreşte ghinioanele unor trupe britanice din Al Doilea Război Mondiale conduse de un comandant incompetent. Lennon a jucat în această peliculă rolul soldatului Gripweed, purtând cunoscuţii săi ochelari rotunzi, care au rămas, ulterior, o marcă a stilului său.

"Aceasta este cea mai mare şuviţă din părul lui John Lennon care a fost scoasă vreodată la o licitaţie şi acest preţ record este o moştenire a relaţiei de peste 50 de ani de iubire şi a fascinaţiei pentru Lennon şi The Beatles", a declarat Garry Shrum, directorul mementourilor muzicale de la casa Heritage.

În aceeaşi licitaţie a fost scosă la vânzare şi o fotografie tip portret a lui Lennon, realizată la scurt timp înainte ca acesta să fie tuns. Fotografia a fost adjudecată cu 2.125 de dolari.

Printre alte obiecte ale trupei The Beatles, care au fost vândute la această licitaţie, se numără o fotografie a formaţiei, semnată de cei patru membri ai săi, care a fost adjudecată cu 42.500 de dolari, şi un bilet nefolosit la primul concert al trupei, în SUA, la Washington DC, în 1964, adjudecat pentru 30.000 de dolari.

Fotografia respectivă, alb-negru, a fost făcută de Dezo Hoffmann şi îi prezenta pe muzicieni în cadrul unui concert la Teatrul Empire, Liverpool, pe 7 decembrie 1963.

Cel mai scump obiect care a fost vândut la licitaţia respectivă a fost o copie rară sigilată a albumului lansat în SUA "Yesterday and Today", în format disc audio, care a fost adjudecat pentru 125.000 de dolari.

Printre alte obiecte vândute la licitaţie s-a numărat un ceas de mână din anii 1980, care a aparţinut cofondatorului Apple, Steve Jobs, adjudecat pentru 42.500 de dolari.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici