Poliţia a găsit 500 de arme de foc în casa unui infractor condamnat din California

Poliţiştii din Biroul şerifului din districtul Los Angeles au găsit la reşedinţa unui infractor condamnat peste 500 de arme de foc, după ce au primit un pont din partea unui vecin, relatează BBC.

1323 afișări
Imaginea articolului Poliţia a găsit 500 de arme de foc în casa unui infractor condamnat din California

Poliţia a găsit 500 de arme de foc în casa unui infractor condamnat din California

Adjuncţii şerifului l-au arestat pe Manuel Fernandez, în vârstă de 60 de ani, după o percheziţie de două zile a locuinţei acestuia din regiunea Agua Dulce, la aproximativ 75 de km de Los Angeles, care a scos la iveală arsenalul ilegal.

Acesta a fost condamnat din nou, în contextul în care infractorii condamnaţi nu au voie să deţină arme de foc. În plus, acesta deţinea în mod ilegal arme semiautomate şi muniţie pentru acestea.

Ulterior a fost eliberat pe cauţiune în valoare de 35.000 de dolari, după o zi petrecută în arest.

Percheziţiile de săptămâna trecută au dus la găsirea a 432 de arme de foc, conform comunicatului transmis de Biroul şerifului. În zilele următoare, alte 91 de arme au fost găsite ascunse în casă. Poliţiştii au confiscat de asemenea calculatoarele şi restul dispozitivelor electronice folosite pentru anchiziţia ilegală a armelor.

Investigaţia acestui caz a condus poliţiştii la casa unei femei, unde au găsit alte 30 de arme de foc ascunse. Aceasta este momentan căutată de poliţie.

„Acest caz este o dovadă a implicării comunităţii în procesul de reducere a criminalităţii şi a deposedării infractorilor de arme”, a declarat Jim McDonnell, Şeriful din districtul Los Angeles.

În acest caz, proprietarul armelor este bănuit a fi un colecţionar de arme şi nu plănuia să le folosească în scopuri violente, a declarat o sursă familiară investigaţiei, citată de LA Times. Agenţii examinează momentan armele în încercarea de a le determina provenienţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici