Restaurantele din Lyon vor servi cina la lumina lumânărilor

La Lyon, restaurantele vor servi cina la lumina lumânărilor pentru a atrage atenţia asupra creşterii costurilor energiei.

467 afișări
Imaginea articolului Restaurantele din Lyon vor servi cina la lumina lumânărilor

Aproximativ 30 de restaurante din Lyon vor participa la acţiunea "cina la lumina lumânărilor" pentru a atrage atenţia statului asupra creşterii preţurilor la energie.

Pe 21 martie, Toques blanches lyonnaises vor organiza o operaţiune de "cină la lumina lumânărilor" şi va stinge luminile pentru a atrage atenţia asupra situaţiei critice în care se află industria restaurantelor din Lyon.

"Vom fi în întuneric pentru a simboliza lipsa de perspective de viitor pe care o avem, dar şi pentru a spune că, pentru unii proprietari de restaurante, va fi în curând întuneric beznă pentru că vor închide prăvălia", mărturiseşte Christophe Marguin, preşedintele Toques blanches lyonnaises, potrivit Le Figaro.

Scopul acestei acţiuni colective este de a alerta statul să ceară "reglementarea preţurilor" şi pentru proprietarii de restaurante. "Marjele noastre nu sunt uriaşe şi suferim şi din cauza creşterii costurilor materiilor prime. Dar nu putem să ne creştem preţurile la nesfârşit. Aşa că, atunci când factura la electricitate a crescut de cinci ori, suntem morţi. Iar problema este că nimeni nu ştie cât va plăti luna viitoare", continuă el.

Christophe Marguin dă asigurări că a văzut deja câţiva colegi care au cedat: "Da, este o profesie făcută cu pasiune, dar unii vor renunţa la această pasiune. Am avut câţiva dintre ei care plângeau la telefon".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici