Seamănă cu un OZN: Fenomen meteorologic neobişnuit pe un râu | VIDEO

Un disc de gheaţă cu un diametru de peste 90 de metri s-a format pe suprafaţa unui râu din Statele Unite. Discul continuă să se rotească şi să-şi mărească diametrul pe zi ce trece, conform publicaţiei PressHerald.com.

30857 afișări
Imaginea articolului Seamănă cu un OZN: Fenomen meteorologic neobişnuit pe un râu | VIDEO

Locuitorii oraşului se întreabă cum a fost creat discul, având în vedere faptul că locul este deja cunoscut pentru evenimente „ciudate”. În urmă cu trei ani, poliţia a găsit un şarpe, „de dimensiuni foarte mari”, în timp ce devora un castor. Creatura a fost poreclită „Wessie” de localnicii oraşului Westbrook, dar discul de gheaţă format recent a generat mai multe zvonuri şi discuţii.

„Seamănă cu acele cercuri desenate în lanuri”, a spus Doug Bertlesman, un programator la Ethos Marketing. Compania sa are vedere deasupra râului, exact în locul unde se află discul.

„Este destul de ciudat”, a spus acesta. „Cu siguranţă, nu vezi în fiecare zi un disc de gheaţă, rotindu-se pe apă”, a continuat Doug.

El estimează că discul are peste 90 de metri în diametru şi se pare că se roteşte în sensul opus acelor de ceasornic.

Rob Mitchell, propietarul clădirii în care se află compania, a fost primul care a văzut discul „extraterestru” şi a alertat locuitorii oraşului.

„Se aflau mai multe răţuşte pe disc, în timp ce acesta se rotea. Era ca un carusel pentru ele”, a spus Rob.

Rob a mai spus că discul nu se mişca mai departe şi era „ţintuit” în acelaşi loc. „Eu presupun că va continua să îşi mărească diametrul, pe măsură ce se roteşte”, a adăugat acesta.

Tina Radel, director de comunicare şi marketing al primăriei, a folosit o dronă pentru a face fotografii discului. Imediat cum a pus pozele pe o reţea de socializare, interesul publicului a explodat. Aceasta a fost chiar întrebată de un post de televiziune meteorologic, dacă fotografiile făcute de ea pot fi folosite.

Foarte mulţi oameni au comentat pe pagina de Facebook a primăriei, spunând că „discul arată ca o lună plină”. „Aici au aterizat extratereştrii”, a scris cineva.

Mark Battle, un professor de fizică al Colegiului Bowdoin din Brunswick, spun că nu a mai văzut aşa ceva niciodată. Discul s-ar fi putut roti invers, dar Battle susţine că mişcarea se datorează curentului apei, grosimii discului şi frecării dintre gheaţă şi mal.

„Este clar că mişcarea nu se datorează forţei „Coriolis” (mişcarea obiectelor în uma rotaţiei Pământului)”, a spus Battle. „Arată extraordinar. Este un lucru minunat”, a continuat el.

 Astfel de discuri au devenit foarte populare în ţări precum Finlanda şi Suedia, unde sunt create chiar de oameni. Locuitorii oraşelor caută moduri prin care să se distreze pe timpul iernii.

În aprilie 2018, în jur de 100 de voluntari au tăiat un cerc de gheaţă, acesta având 130 de metri în diametru. Voluntarii, rezidenţi ai oraşului Aroostook, au folosit motoare suspendate pentru a crea mişcarea de rotaţie a discului.

Şarpele „Wessie” nu a fost niciodată capturat sau găsit, iar deocamdată nu există niciun incidiu care să arate că el este de vină pentru formarea discului. Experţii spun că orice şarpe care ar trăi în acel râu nu ar fi capabil să reziste la temperaturile scăzute ale iernii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici