Solistul trupei Iron Maiden a pilotat avionul cu care a călătorit FC Liverpool la Napoli

Echipa FC Liverpool a călătorit, miercuri, la Napoli, pentru partida cu formaţia locală, din grupele Europa League, cu o aeronavă pilotată de Bruce Dickinson, solistul formaţiei heavy metal Iron Maiden, informează presa engleză.

63 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei Iron Maiden a pilotat avionul cu care a călătorit FC Liverpool la Napoli

Solistul trupei Iron Maiden a pilotat avionul cu care a călătorit FC Liverpool la Napoli (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Dincolo de celebritatea pe care şi-a construit-o pe scenă în faţa zecilor de mii de fani, Dickinson, în vârstă de 52 de ani, este pasionat de pilotaj şi practică această meserie la nivel profesionist de peste zece ani. El este pilot pe liniile comerciale şi a fost de multe ori la manşa avionului cu care trupa Iron Maiden s-a deplasat în diverse colţuri ale lumii.

În acest moment, el lucrează pentru o companie care operează zboruri de tip charter, unde este pilot-comandant pe o aeronavă Boeing 757 şi director de marketing în acelaşi timp.

"Am făcut multe pentru fotbalişti. Suntem una dintre puţinele companii care au avut Cupa Angliei la bord. Am adus înapoi troferul de la Cardiff şi acesta a avut locul său în avion. Dacă cineva m-ar întreba ce-mi place mai mult, să cânt sau să zbor, nu ştiu ce aş răspunde", a spus Dickinson.

Totuşi, solistul a dorit să-şi liniştească fanii, precizând că nu va renunţa niciodată să cânte.

Deşi este mai apropiat de rugby decât de fotbal, Dickinson speră ca Liverpool să-şi revină din criza de rezultate prin care trece. "Mi-ar plăcea să-i văd din nou câştigând. Au avut ceva probleme în ultimul timp, dar sunt ca o instituţie şi înseamnă foarte mult pentru numeroşi oameni", a adăugat el.

Una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 14 albume, vândute în aproximativ 70 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

Iron Maiden a cântat de mai multe ori în România, ultima oară fiind în luna august, la Cluj-Napoca. Concertul a făcut parte din turneul "The Final Frontier", de promovarea a albumului cu acelaşi nume, eveniment prezentat de clubul CFR Cluj.

FC Liverpool este una dintre adversarele formaţiei Steaua în Grupa K din Liga Europa. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în Anglia şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-1. Următorul meci dintre cele două formaţii va avea loc în data de 2 decembrie, la Bucureşti.

Meciul Napoli - Liverpool este programat, joi, de la ora 20.00, în etapa a treia Grupei K a Ligii Europa. De la aceeaşi oră, Steaua joacă, în deplasare, cu FC Utrecht.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici