Spania nu ţine cont de vergeturi. Campania inedită prin care îndeamnă femeile să meargă la plajă

  • Ministerul spaniol al Egalităţii a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile îngrijorate de felul în care arată corpul lor să meargă la plajă.
  • "Vara este şi a noastră", spune sloganul deasupra unei imagini cu cinci femei.
  • "Toate corpurile sunt corpuri de plajă", a declarat ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.
1827 afișări
Imaginea articolului Spania nu ţine cont de vergeturi. Campania inedită prin care îndeamnă  femeile să meargă la plajă

Sursa foto: Twitter Irene Montero

Şefa Institutului Femeilor, Antonia Morillas, a declarat că aşteptările fizice afectează nu numai stima de sine a femeilor, ci le neagă şi drepturile, relatează BBC.

Ilustraţia campaniei, care reprezintă cinci femei care se relaxează pe plajă, prezintă, de asemenea, o femeie topless după o mastectomie.

Institutul, care se află în spatele iniţiativei, a declarat că aceasta este o încercare de a arăta că toate corpurile sunt valide pentru a merge la plajă.

Cu toate acestea, femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde şi cu oricine doresc, se arată în anunţ: "Astăzi închinăm pentru o vară pentru toţi, fără stereotipuri şi violenţă estetică împotriva corpurilor noastre".

Însă nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă nu cumva ar trebui extinsă pentru a include şi bărbaţii fără aşa-numitele corpuri standard, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a declarat că această campanie a fost culmea absurdităţii, încercând să "creeze o problemă acolo unde nu există".

Ministrul adjunct al Egalităţii, Ángela Rodríguez Pam, a postat pe Twitter un mesaj pentru bărbaţii care credeau că femeile nu au nevoie de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: "Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici