Trupa Black Sabbath se va retrage din activitate după un turneu mondial de adio, în 2016

Trupa britanică Black Sabbath a anunţat, joi, că se va retrage din activitate, la finalul unui turneu mondial de adio, intitulat "The End", pe care îl va susţine în 2016, informează site-ul revistei New Musical Express.

889 afișări
Imaginea articolului Trupa Black Sabbath se va retrage din activitate după un turneu mondial de adio, în 2016

Trupa Black Sabbath (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Turneul mondial "The End" al trupei Black Sabbath va debuta cu un concert în Omaha, capitala statului american Nebraska, pe 20 ianuarie, va continua cu o serie de show-uri în Statele Unite şi Canada şi se va încheia prin intermediul unor reprezentanţii în Australia şi Noua Zeelandă, în luna aprilie.

Celebrul grup britanic a făcut acest anunţ prin intermediul unei înregistrări video.

"Acesta este începutul sfârşitului. Totul a început în urmă cu aproape cinci decenii, cu un bubuit de tunet, un clinchet îndepărtat de clopot şi, apoi, un riff monstruos de chitară care a zguduit Pământul. A fost cel mai «greu» sunet rock care s-a auzit vreodată. În acel moment s-a născut stilul heavy metal, creat de o tânără trupă din Birmingham, Anglia, ai cărei membri abia ieşiseră din adolescenţă", se afirmă în mesajul trupei britanice.

"Acum totul se termină, prin turneul final al celei mai mari trupe de metal din toate timpurile, Black Sabbath. Ozzy Osbourne, Tony Iommi şi Geezer Butler vor încheia ultimul capitol din ultimul volum al incredibilei poveşti a trupei Black Sabbath. Turneul de adio al trupei Black Sabbath, "The End", va începe pe 20 ianuarie 2016 şi va depăşi toate turneele precedente prin cea mai tare producţie rock din toate timpurile. Atunci când acest turneu se va încheia, va veni cu adevărat sfârşitul. Sfârşitul uneia dintre cele mai legendare trupe din istoria rock 'n' roll-ului... Black Sabbath", se precizează în acelaşi anunţ oficial al trupei.

Nu se ştie deocamdată cine va cânta la tobe în acest turneu. Tommy Clueftos a cântat în trupa care îl acompaniază pe Ozzy Osbourne în calitate de artist solo, iar Brad Wilk de la Rage Against The Machine a cântat la tobe în timpul înregistrărilor pentru albumul ce a marcat recenta reunire a trupei, materialul discografic "13", după ce toboşarul din componenţa originală a trupei Black Sabbath, Bill Ward, s-a certat cu colegii de trupă, chiar înainte de debutul înregistrărilor pentru acel album.

Rockerul Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că formaţia britanică intenţionează să înregistreze şi să lanseze un ultim album de studio în anul 2016. Acel material discografic va fi promovat printr-o serie de concerte care vor alcătui turneul de adio al trupei Black Sabbath.

Black Sabbath, o trupă britanică al cărei solist este Ozzy Osbourne, şi-a lansat albumul de debut - care poartă numele formaţiei - în America de Nord, în 1970.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupă în 1979, iar după plecarea lui, trupa britanică a cunoscut numeroase schimbări de componenţă. Cei patru muzicieni din componenţa originală s-au mai reunit în 1998, când au lansat albumul live "Reunion", şi apoi au mai susţinut concerte împreună, în anii 2000.

După ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne şi-a construit o carieră de succes în calitate de solist solo. Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în SUA şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor. Următoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), deşi nu au mai avut acelaşi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Veteranii rockeri britanici au anunţat, în noiembrie 2011, că trupa Black Sabbath se va reuni în componenţa originală, incluzându-l pe Ozzy Osbourne în calitate de solist, cu ocazia lansării unui nou album.

Ozzy Osbourne a susţinut un concert şi la Bucureşti, în octombrie 2011, în cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al său, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2006 şi a vândut, în total, peste 100 de milioane de albume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici