Trupa Kiss, în turneu european, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de carieră

Trupa americană de hard rock Kiss, celebră pentru ţinutele strălucitoare şi chipurile machiate cu alb şi negru, va sărbători împlinirea a 35 de ani de la debut cu un turneu european care va începe la Munchen (Germania), pe 11 mai, a anunţat organizatorul concertului din Franţa.

2 afișări
Imaginea articolului Trupa Kiss, în turneu european, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de carieră

Sursa: http://www.kissasylum.com/

Potrivit site-lui oficial al trupei, turneul va cuprinde concerte în Germania, Italia, Serbia, Rusia, Cehia, Marea Britanie, Olanda, Franţa şi Spania.

Până în prezent au fost programate 14 concerte, din care ultimul este pe 21 iunie - Bilbao (Spania) -, ulterior urmând a fi adăugate alte date.

Este primul turneu european al trupei Kiss, obişnuită cu spectacolele de mare anvergură, din 1999.

Kiss a fost fondată în 1973 de chitaristul Gene Simmons şi chitaristul şi vocalistul Paul Stanley. Aceştia au rămas, de altfel, singurii membri din formula originală care mai cântă în trupa Kiss actuală.

Trupa a devenit repede foarte populară în rândul adolescenţilor din anii '70, datorită costumelor extravagante din piele şi paiete, pantofilor cu platformă şi machiajului inspirat de la artişti precum New York Dolls şi Alice Cooper.

Gene Simmons este figura cea mai cunoscută din trupă, datorită machiajului care reprezintă aripile unui liliac şi a modului în care scoate limba la public.

Printre hiturile trupei Kiss se numără "Detroit Rock City" ("Destroyer", 1976), "Rock'n'Roll All Night", "I was made for lovin' you" (1979).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici