Japonia, lovită de ploi torenţiale, în timp ce se apropie taifunul

Unele părţi ale Japoniei au fost lovite vineri de ploi torenţiale, în timp ce taifunul Mawar se apropia, aducând vânturi şi ploi abundente pe o mare parte a ţării şi determinând autorităţile să recomande evacuarea a zeci de mii de persoane, potrivit Reuters.

518 afișări
Imaginea articolului Japonia, lovită de ploi torenţiale, în timp ce se apropie taifunul

Japonia, lovită de ploi torenţiale, în timp ce se apropie taifunul

Mawar, care a făcut ravagii în Guam la începutul acestei săptămâni, a slăbit de la statutul anterior de super taifun la cel de furtună tropicală, iar corpul principal al furtunii ar urma să treacă la sud de insula principală Honshu în timp ce se deplasează în Pacific.

Dar meteorologii au avertizat că există pericolul ca aerul umed provenit de la taifun să se alimenteze într-un front de ploi sezonier, declanşând ploi puternice localizate.

Modele meteorologice similare au provocat inundaţii şi alunecări de teren în trecut, mai ales în vara anului 2018, când peste 200 de persoane au fost ucise în vestul Japoniei.

Deşi ploile abundente de vară nu sunt neobişnuite în Japonia, luna iunie este neobişnuit de devreme pentru ca o furtună de tip taifun să se apropie de insule. Joi, Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA) a declarat că naţiunea a avut parte de cea mai caldă primăvară de la începutul înregistrărilor, în 1898.

JMA a emis avertismente de inundaţii pentru lanţul insular Okinawa şi părţi din insulele Shikoku şi Honshu, cu previziuni de 350 de milimetri (13,8 inci) de ploaie în unele părţi din vestul Honshu în cele 24 de ore până sâmbătă dimineaţa.

Unele părţi din Shikoku au fost afectate de 162,5 mm de ploaie în cele trei ore până la ora 9.00 a.m. (24.00 GMT), aproape jumătate din această cantitate într-o oră, a declarat postul public de televiziune NHK, ceea ce a provocat avertismente de alunecări de teren.

Aproximativ 27.000 de persoane au fost sfătuite să evacueze în Toyohashi, un oraş din centrul Honshu. De asemenea, au fost emise avize de evacuare în unele părţi din Shikoku.

O serie de zboruri către unele părţi ale lanţului insular Okinawa au fost anulate, dar nu au existat alte rapoarte privind blocaje majore în transporturi până vineri dimineaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ploaie,
taifun,
japonia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici