Alegerile pentru şefia PSD Constanţa, după demisia lui Mazăre, vor avea loc în 29 iunie

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, rămasă vacantă după demisia lui Radu Mazăre, în luna martie, vor avea loc în 29 iunie, a anunţat, vineri, secretarul executiv al organizaţiei judeţene, Cristinel Dragomir, care a precizat că până acum nimeni nu şi-a anunţat oficial candidatura

265 afișări
Imaginea articolului Alegerile pentru şefia PSD Constanţa, după demisia lui Mazăre, vor avea loc în 29 iunie

Alegerile pentru şefia PSD Constanţa, după demisia lui Mazăre, vor avea loc în 29 iunie (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Cristinel Dragomir a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD Constanţa a cerut o derogare pentru a organiza alegeri înaintea calendarului stabilit de la centru şi a primit-o, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Conform graficului de alegeri la nivelul partidului, până la sfârşitul lunii trebuiau terminate alegerile în toate localităţile din judeţul Constanţa. Având în vedere situaţia de la organizaţia judeţeană Constanţa care este una specială în sensul că preşedintele în exerciţiu şi-a dat demisia, avem preşedinte interimar, preşedintele executiv este suspendat, am solicitat conducerii partidului să organizăm alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene mai devreme decât erau planificate. Practic erau planificate începând cu 15 august în calendarul naţional şi am obţinut această derogare şi alegerile vor fi pe 29 iunie”, a afirmat secretarul executiv al PSD Constanţa.

El a menţionat că până în prezent au fost organizate alegeri în 20 de localităţi din judeţ, dar până în 29 iunie vor fi alese conducerile şi în celelalte 50 de organizaţii din Constanţa.

Cristinel Dragomir a spus că nu va candida pentru preşedinţia PSD Constanţa, ci pentru funcţia de secretar executiv pe care o ocupă şi în prezent.

El a precizat că până în prezent nimeni nu şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia organizaţiei judeţene.

Întrebat dacă Nicușor Constantinescu poate candida pentru preşedinţia PSD Constanţa, aşa cum anunţase acesta săptămâna trecută într-o conferinţă de presă, Cristinel Dragomir a spus că nu este posibil deoarece Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid.

“Din punctul meu de vedere nu poate candida pentru că este suspendat până la convocarea noului Consiliu Judeţean. Noul Consiliu Judeţean al partidului se va alege în cadrul Conferinţei Judeţene şi practic este imposibil statutar vorbind”, a afirmat Cristinel Dragomir.

PSD Constanţa este condus interimar de senatorul Nicolae Moga după ce preşedintele organizaţiei, Radu Mazăre, a demisionat din funcţie în luna martie. Ulterior, Mazăre a renunţat şi la calitatea de membru al PSD, dar şi la funcţia de primar al municipiului Constanţa. Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie în aprilie, din cauza problemelor judiciare, iar în urmă cu o săptămână a fost suspendat din calitatea de membru PSD printr-un ordin semnat de liderul PSD, Victor Ponta.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa.

Totodată, Constantinescu este judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici