Greşeala gramaticală din cererile de retragere a demisiilor miniştrilor, semnalată de purtătorul de cuvânt al Guvernului | FOTO demisie Sevil Shhaideh

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a remarcat, joi, că în unele din cererile de retragere a demisiilor miniştrilor există o greşeală gramaticală.

9096 afișări
Imaginea articolului Greşeala gramaticală din cererile de retragere a demisiilor miniştrilor, semnalată de purtătorul de cuvânt al Guvernului | FOTO demisie Sevil Shhaideh

Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Cererile miniştrilor de retragere a demisiilor sunt lipsite de obiect

Alina Petrescu a fost întrebată care este textul cererilor de retragere a demisiilor.

"Există şi un paragraf de încheiere, identic în toate aceste cereri de retragere: «Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest. Consider că vacantarea funcţiei de membru a Guvernului», de membru al Guvernului ar fi trebuit să scrie…", a spus Petrescu.

Ea a subliniat faptul că nu s-a făcut acordul de gen.

De asemenea, Petrescu a mai spus că cererile miniştrilor de retragere a demisiilor sunt "lipsite" de obiect a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

"În acest moment, la cabinetul prim ministrului au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniştrilor, membri ai Cabinetului Grindeanu. (...) Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt însă lipsite de obiect", a declarat Alina Petrescu.

Ea a invocat articolul 6 al Legii 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României, potrivit căruia demisia din funcţia de membru al guvernului se anunţă public, se prezintă în scris prim-ministrului şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

"Am aici copii după toate cele 20 de cereri de retragere a demisiei. În toate cele 20 de documente, care sunt tip – textul este identic – este trecut şi numărul de înregistrare al demisiei de la cabinetul prim ministrului. Aceste cereri de retrageri a demisiilor nu au obiect", a mai spus Petrescu.

Potrivit Alinei Petrescu, de pus cereri de retragere a demisiei Marius Dunca, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstrârnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ştefan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici