Ambasada Israelului confirmă discuţiile cu Republica Moldova pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, a confirmat, miercuri pentru MEDIAFAX, că există discuţii între partea israeliană şi Republica Moldova despre posibilitatea mutării ambasadei acestei ţări de la Tel Aviv la Ierusalim.

300 afișări
Imaginea articolului Ambasada Israelului confirmă discuţiile cu Republica Moldova pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

Ambasada Israelului confirmă discuţiile cu Republica Moldova pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

"Ipoteza transferului Ambasadei Republicii Molova de la Tel Aviv în Capitală este una prematură. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor ţări, vă putem confirma faptul că există discuţii în această privinţă", se arată într-un răspuns al ambasadorului Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, formulat în urma unei solicitări a agenţiei de presă MEDIAFAX.

Ministerul israelian de Externe a purtat discuţii cu Republica Moldova cu privire la posibilitatea mutării ambasadei acestei ţări de la Tel Aviv la Ierusalim, existând şanse foarte mari în acest sens, afirmă surse citate de presa israeliană.

Emanuel Nachshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a confirmat că un director din cadrul instituţiei, Yuval Rotem, s-a deplasat în Republica Moldova, unde a discutat despre tema mutării ambasadei, informează postul public de radio israelian IPBC/Kan, citat de cotidianul israelian Hamodia.

Potrivit surselor politice citate de presa israeliană, Republica Moldova a acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim dacă Israelul va deschide ambasadă în Chişinău.

Până în prezent, Statele Unite, Guatemala şi Paraguay au anunţat mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Guvernul României a semnalat intenţia de mutare a sediului ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului susţin că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de Ministerul Afacerilor Externe la categoria "Documente confidenţiale" şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei în Ierusalim.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici