Antonescu despre donarea indemnizaţiilor la stat: Nu dau banii Guvernului ăsta, că mi-i fură

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Ştefăneşti, că tema referitoare la donarea indemnizaţiilor de către demnitari e o temă de demagogie josnică, precizând că el nu dă banii Guvernului pentru că îi fură, preferând să ajute personal oameni necăjiţi.

32 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre donarea indemnizaţiilor la stat: Nu dau banii Guvernului ăsta, că mi-i fură

Antonescu despre donarea indemnizaţiilor la stat: Nu dau banii Guvernului ăsta, că mi-i fură (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat la un simpozion de celebrare a 135 de ani de la înfiinţarea PNL, dacă parlamentarii ar trebui să doneze indemnizaţii prin lege, Antonescu a spus că el nu dă banii Guvernului Boc, pentru că îi fură.

"Asta e o temă de propagandă şi de demagogie, chiar josnică. Da cheltuilelile Parlamentului ca instituţie se mai pot reduce şi e normal să o facem, dar în acelaşi timp cu Guvernul care risipeşte de sute de ori mai mulţi bani, cu zecile de agenţii peste 100 etc. Eu sunt de acord din această indemnizaţie să ajut - şi uneori o mai fac, nu trebuie să fac conferinţă de presă - un om necăjit. Dar îi dau banii în mână. Ce să fac? Să-i dau banii acestui Guvern? Nu dau, că mi-i fură", a spus Crin Antonescu.

El a subliniat că el nu dă niciun ban acestui Guvern care fură.

"Nu putem accepta să fim jigniţi toţi cetăţenii români de conducători care să vină să ne spună că ne taie din pensii şi salarii, că n-au alte soluţii, dar că-şi fac pomană de noi şi ne dau un salariu de-al lor. Păi dacă vor să facă pomană şi acceptăm ideea de pomană, eu le propun altceva, de vreme ce-şi dau tot salariul, înseamnă că au alte câştiguri. Să dea acele câştiguri şi să păstreze salariul", a mai spus liderul liberal.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganiana a precizat că "problema asta nu se poate pune ca lege", ci fiecare parlamentar îşi poate oferi pe o lună, două indemnizaţia.

"Dacă însă ajungem la astfel de măsură, înseamnă că am ajuns rău de tot, pentru că vom da sentimentul că parlamentarul huzureşte. Eu cred că un demnitar, dacă îşi face datoria, oricât de mulţi bani îi dai e prea puţin, dacă nu-şi face datoria oricât de puţini bani i-ai da e prea puţin. Nu poţi judeca prestaţia unui parlamentar după cei 900 de euro pe care îi primeşte pe lună, care s-ar putea să fie cât salariul unei secretare de bancă private. Dar să asmuţi în permanenţă împotriva tuturor instituţiilor temelii ale statului, numai pentru a da sentimentul că tu te întorci la popor, aşa cum a făcut Juan Peron, aşa cum a făcut Fidel Castro şi din păcate a propaga prin oameni care nu ar trebui să facă acest lucru, mi se pare incalificabil", a spus Vosganian.

Liberalul a precizat că refuză să răspundă la întrebarea privind donarea indemnizaţiilor, precizând că "această întrebare jigneşte".

"Aş întreba de ce nu-şi dau lefurile şi preşedinţii de bănci, şi directorii de companii, brokerii bancari, de ce nu ne dăm toţi lefurile. Cine munceşte pentru banii pe care îi capătă cinste lui, şi poate să muncească şi un parlamentar, şi un ministru, şi un strungar la fel. Pe parlamentari noi îi trimitem acolo, nu e corect după ce îi trimiţi acolo să socoteşti că ei vin ca romulanii şi klingonienii din elicopter. Ei sunt ca noi, şi dacă ei au cusururi, sunt şi ale noastre. Fiecare trebuie să fie în locul celuilalt şi să nu judece pe altul până când nu parcurge toate etapele până la Curtea Constituţională a propriului eu", a conchis Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici