Antonescu, despre Iohannis: Nu vrem o lege specială, nu sunt probleme să votăm Guvernul în Parlament

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că liberalii nu au cerut o lege specială pentru situaţia lui Klaus Iohannis, iar acesta nu va fi într-o stare de incompatibilitate, spunând că, în cazul în care este necesar un vot în Parlament pe Guvern, este convins de sprijinul PSD.

152 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre Iohannis: Nu vrem o lege specială, nu sunt probleme să votăm Guvernul în Parlament

Antonescu, despre Iohannis: Nu vrem o lege specială, nu sunt probleme să votăm Guvernul în Parlament (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat, într-o intervenţie la Digi 24, că PNL nu doreşte o lege specială pentru a fi rezolvată situaţia lui Iohannis, edil al Sibiului propus pentru funcţia de vicepremier şi ministru de Interne.

"În momentul în care se va ivi o posibilă situaţie de incompatibilitate, ea va fi rezolvată. Nimeni nu va fi incompatibil, nimeni nu va încălca legea, nimeni nu va solicita o lege specială", a susţinut Antonescu.

El a mai precizat că propunerea lui Iohannis pentru funcţia de vicepremier şi ministru de Interne nu este o negociere "ca la piaţă", ci dreptul PNL.

Antonescu a admis că este posibil să se ajungă la un nou vot în Parlament asupra Guvernului.

"Nu suntem la piaţă, dnul Iohannis nu-şi caută vreun job prin Bucureşti, PNL nu s-a dus la târguială cu cineva. Noi avem dreptul la un vicepremier, în cadrul acestui Guvern, şi decizia noastră a fost ca acel vicepremier să fie de acum încolo Klaus Iohannis. Că s-ar putea, procedural, să trebuiască să venim în Parlament pentru a opera schimbarea, că nu ministrul Finanţelor mai este vicepremier, ci ministrul de Interne, este foarte adevărat. Dar asta nu are nimic comun cu instabilitatea, mi se pare caraghios să vorbeşti despre instabilitate", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a fost întrebat ce domenii va avea Iohannis în coordonare ca vicepremier, de vreme ce a fost eliberată funcţia de vicepremier cu atribuţii în domeniul economic.

"Dar domnul Dragnea ştiţi ce ministere are în subordine? Sau domnul Chiţoiu? Nu există niciun fel de ministere în subordine. Vicepremierii în structura acestui Guvern nu au avut în coordonare explicită, formală, legală, cutare şi cutare ministere. De aceea, discuţia e puţin falsă, e vorba doar de rangul de vicepremier, iar acest tip de coordonări s-au amenajat în interiorul Guvernului după alte convenţii, nu după un portofoliu de viceprim-ministru strict definit", a susţinut liderul PNL.

El a mai fost întrebat dacă este convins că toţi parlamentarii PSD vor vota remanierea propusă de PNL.

"Nu am nicio îndoială că dacă mergem în Parlament, toţi parlamentarii PSD – reputaţi de altfel prin disciplina lor, ca şi parlamentarii liberali, de altfel – vor vota în sprijinul acestui Guvern, care în fond este acelaşi, cu nişte modificări substanţiale, dar e acelasi guvern din punct de vedere politic, fără niciun dubiu", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici