Avioanele vor putea zbura doar dacă au dispozitive de localizare, potrivit unui proiect PSD

Avioanele vor putea efectua zboruri doar dacă sunt dotate cu dispozitive de localizare, potrivit unui proiect de lege depus la Senat, care îşi propune să împidice tragedii precum accidentul aviatic din Munţii Apuseni (2014) sau cel din masivul Postăvaru (2015).

Avioanele vor putea zbura doar dacă au dispozitive de localizare, potrivit unui proiect PSD

“Aeronavele române care operează în spaţiul aerian naţional sunt obligate să deţină la bord un dispozitiv de localizare activ, cu excepţia cazului în care, din considerente de securitate naţională, se impune dezactivarea acestuia”, potrivit proiectului de lege depus de mai muţi deputaţi PSD, printre care fostul ministru MApN Mircea Duşă.

Mai mult, pentru a preîntâmpina situaţiile în care piloţii ar putea dezactiva dispozitivele de localizare, iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că este oportună prevederea utilizării unor dispozitive care să nu poată fi dezactivate şi introducerea unor sancţiuni care să reflecte gradul de pericol pe care îl reprezintă o astfel de operaţiune. Proiectul nu prevede însă şi sancţiunile, acestea fiind menţionate doar în expunerea de motive.

Citeşte şi: ACCIDENTUL din Apuseni - CIAS: Controlorii de trafic trebuie să ceară informaţii în plus când o aeronavă schimbă regulile de zbor

Tragedii precum accidentul aviatic din Munţii Apuseni (2014) sau cel din masivul Postăvaru (2015) sunt doar câteva exemple care arată necesitarea creşterii gradului de siguranţă a traficului aerian, susţin iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.

"Pe fondul evenimentelor nefericite în plan naţional şi în considerarea voinţei legislativului european, prin adoptarea unei iniţiative care să permită mai devreme creşterea gradului de siguranţă în transportul aerian, legislativul român îşi manifestă interesul faţă de problemele reale şi actuale ale societăţii", susţin iniţiatorii, afirmând că legislaţia europeană în domeniu ar urma să producă efecte în anul 2017.

Proiectul de lege depus la Senat vizeată completarea articolului 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/ 1997 privind Codul Aerian. Senatul este prima cameră sesizată.

Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii PSD Ioan Benga, Ion Mocioalcă, Mihai Weber şi Mircea Duşa, fostul ministru al Apărării Naţionale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
AVIOANE ,
LEGE ,
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”