Cioloş, în Parlament: Sper să ţineţi cont de responsabilitatea ce vă revine şi de echilibrul bugetar. Am lucrat cu materialul pe care l-am găsit

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Parlament, că noul Cabinet a ţinut cont de bugetul întocmit de vechiul guvern, afirmând că, într-o perioadă scurtă de timp, demararea unor reforme profunde ar fi afectat stabilitatea bugetară şi instituţională.

893 afișări
Imaginea articolului Cioloş, în Parlament: Sper să ţineţi cont de responsabilitatea ce vă revine şi de echilibrul bugetar. Am lucrat cu materialul pe care l-am găsit

Cioloş, în Parlament: Sper să ţineţi cont de responsabilitatea ce vă revine şi de echilibrul bugetar. Am lucrat cu materialul pe care l-am găsit (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am lucrat cu materialul pe care l-am găsit la dispoziţia noastră când Guvernul s-a instalat. Nu puteam face reforme bugetare profunde într-un timp foarte scurt fără să periclităm stabilitatea bugetară şi instituţională în România", a declarat premierul Dacian Cioloş, la Parlament, după adoptarea de către plenul reunit a bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pe 2016.

Premierul a reafirmat că, prin legea bugetului de stat pentru 2016, Guvernul a urmărit punerea în aplicare a unor hotărâri ale Parlamentului, precum noul Cod Fiscal şi măririle salariale, dar şi ţintirea unor obiective bugetare precum educaţia, cercetarea, investiţiile.

Cioloş a afirmat că în săptămânile şi lunile următoare Guvernul va face eforturi pentru a asigura o execuţie bugetară cât mai transparentă, atât pentru ca cetăţenii să ştie cum şi pentru ce sunt cheltuiţi banii publici, cât şi pentru ca Executivul să poată reacţiona în timp real atunci când se va pune problema redirecţionării banilor către obiective strategice importante, în primul rând investiţii. În context, şeful Executivului a mai declarat că acest proces presupune şi o administraţie eficientă.

Cioloş, în Parlament: Sper să ţineţi cont de responsabilitatea ce vă revine şi de echilibrul bugetar

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în plenul celor două Camere, că bugetul reprezintă o responsabilitate comună a Parlamentului şi a Guvernului şi a precizat că speră ca, în 2016, Legislativul să ţină cont de responsabilitatea ce îi revine şi de nevoia de echilibru bugetar.

Premierul Dacian Cioloş a spus, după votul final asupra bugetului de stat, că educaţia, sănătatea, cercetarea şi investiţiile au fost priorităţile de care a ţinut cont la elaborarea proiectului de buget şi a insistat asupra faptului că au existat constrângeri din cauza deciziilor adoptate de Parlament înaintea învestirii Cabinetului său.

El a mai spus că, dacă acestea nu ar fi existat, bugetul ar fi arătat altfel şi că speră ca Guvernul actual să lase pentru 2017 un proiect de buget care să reflecte cu-adevărat viziunea sa asupra strategiei de dezvoltare a României. Cioloş le-a mulţumit parlamentarilor pentru ritmul alert în care au adoptat legea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici