Cioloş: Sistemul antirachetă de la Deveselu e în grafic, nu e o ameninţare faţă de o ţară anume

​Provocările de securitate au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO, iar România e pregătită să contribuie la acest obiectiv, a spus premierul Cioloş, adăugând că sistemul antirachetă de la Deveselu nu trebuie văzut ca o ameninţare la adresa "unei ţări anume".

979 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Sistemul antirachetă de la Deveselu e în grafic, nu e o ameninţare faţă de o ţară anume

Cioloş: Sistemul antirachetă de la Deveselu e în grafic, nu e o ameninţare faţă de o ţară anume (Imagine: Remus Badea/ Arhiva mediafax Foto)

"Provocările de securitate din regiune şi din întreaga lume au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO de descurajare a conflictelor şi de apărare, inclusiv pe flancul estic. România s-a angajat şi este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summit-ului NATO care va avea loc în luna iulie, la Varşovia. ​De asemenea, operaţionalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu şi transferul acesteia către NATO sunt în grafic. Prezenţa acestui sistem pe teritoriul românesc şi, implicit, al NATO, nu trebuie însă interpretată ca o ameninţare la adresa unei ţări anume, ci ca un sistem defensiv în faţa unor potenţiale ameninţări externe", se arată, duminică, în mesajul premierului Dacian Cioloş, cu ocazia Zilei NATO.

Premierul Dacia Cioloş mai spune că Guvernul menţine angajamentul făcut ca ţară, odată cu aderarea la NATO, de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei, dublată de alocarea fondurilor necesare pentru înzestrarea corespunzătoare a armatei, dar şi pentru creşterea calităţii vieţii militarilor.

"​Astăzi este momentul să le mulţumim tuturor celor care au contribuit prin eforturile şi profesionalismul lor la respectul de care se bucură România în rândul statelor aliate şi să omagiem jertfa militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni ale NATO", se mai arată în mesajul premierului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici