Cioloş: Sper ca ANAF să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi seara că speră ca ANAF să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener, deşi pe acestă instituţie ''există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget''.

848 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Sper ca ANAF să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener

Cioloş: Sper ca ANAF să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener

''ANAF (...) sper eu să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener. E drept că pe ANAF există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget, însă cred că aceste presiuni n-ar trebui să fie cele care să ducă la o performanţă a colectării la buget, ci această performanţă ar trebui să vină, în primul rând, din reducerea evaziunii fiscale şi dintr-o contribuţie voluntară, să spun, în acest proces de colectare", a afirmat premierul.

El a subliniat că ANAF nu mai trebuie transformată într-o instituţie de forţă.

"Eu am obsesia mea, să spun aşa, legat de rolul acestei instituţii în cadrul politicilor guvernamentale şi în legătură cu mediul de afaceri. E o instituţie-cheie atât pentru buget şi ar trebui să fie o instituţie-cheie şi în relaţia cu mediul de afaceri şi trebuie să găsim punctul de echilibru, să punem cursorul la un punct de echilibru care să facă în aşa fel încât noi să ne putem finanţa politicile publice cu contribuţiile care ar trebui să vină spre stat, fără ca pentru aceasta să facem din ANAF, din când în când, aşa cum s-a mai întâmplat, o instituţie de forţă. Ea ar trebui să fie o instituţie care să facă puntea de legătură între mediul privat şi Guvern", a accentuat Cioloş.

El a mai menţionat că bugetul pe anul acesta are ''o anumită fragilitate''.

''Bugetul pe anul acesta are o anumită fragilitate pentru că el a fost constituit ţinând cont şi de măsurile de relaxare fiscală care au fost decise tocmai pentru a da un imbold economiei, creşterii economice şi sper să puteţi să valorificaţi cât mai bine aceste oportunităţi şi dumneavoastră, sectorul de business, privat, împreună cu sectorul de business cu capital de stat", a conchis şeful Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici