Conducerea PSD a decis boicotarea alegerilor, dacă se revine la două tururi de scrutin

Conducerea PSD a decis, joi, la Sinaia, că partidul nu va participa la alegerile locale dacă legea electorală va fi modificată în sensul revenirii la două tururi de scrutin, a anunţat Liviu Dragnea, care a precizat că aceasta va fi poziţia pe care o va prezenta la discuţiile convocate de premier.

442 afișări
Imaginea articolului Conducerea PSD a decis boicotarea alegerilor, dacă se revine la două tururi de scrutin

Conducerea PSD a decis boicotarea alegerilor, dacă se revine la două tururi de scrutin (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Am discutat şi despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive şi nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale", a afirmat joi seară Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv al partidului.

Dragnea a spus că Guvernul nu trebuie să se transforme în "instrumentul" PNL şi să amendeze legislaţia, după ce a fost stabilit calendarul alegerilor prin hotărâri de guvern (proiectele de HG privind data şi calendarul alegerilor locale au fost elaborate de Autoritatea Electorală Permanentă, dar nu au fost încă discutate în şedinţa de guvern-n.r).

Preşedintele PSD i-a transmis premierului Dacian Cioloş că va participa la discuţiile pe care acesta a anunţat că doreşte să le aibă cu partidele, la începutul săptămânii viitoare, pentru a-i expune argumentele PSD. El a mai amintit că, la votul de învestire, Guvernul nu a avut în programul de guvernare modificarea legislaţiei electorale, iar Dacian Cioloş s-a angajat că va asigura alegeri corecte şi imparţiale, angajament pe care trebuie să îl respecte.

Liderul PSD a mai susţinut că PSD nu poate accepta amendarea legii, după ce preşedintele României, în Parlament, a criticat pe bună dreptate instabilitatea legislativă, după ce Curtea Constituţională a adoptat o decizie în care s-a spus negru pe alb că nu sunt permise modificări cu mai puţin de un an înaintea scrutinului.

Potrivit social-democratului, dacă ar accepta modificarea legii ar însemna că, la toamnă, PSD se poate trezi că PNL vrea din nou să modifice şi legea alegerilor parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici