Dragnea: Primarii nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017. A fost o manipulare străvezie

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, vineri, că primarii nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017, el acuzând faptul că în această speţă ar fi fost utilizată o „manipulare străvezie”.

333 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Primarii nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017. A fost o manipulare străvezie

Dragnea: Primarii nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017. A fost o manipulare străvezie

Întrebat dacă primarii sunt mulţumiţi de proiectul de buget pe 2018, aşa cum a fost votat vineri de Parlament, Dragnea a răspuns: „Pe măsură ce vor trece lunile şi vor vedea atât încasările din impozite şi taxe locale, cât şi sumele defalcate care vor ajunge la autorităţile locale, încet-încet vor înţelege că nu este adevărata manipularea care a fost folosită câteodată, zic eu, destul de străveziu. Nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017”.

„Cel târziu la rectificarea din vară se va lua în calcul, în urma unei analize serioase pe care o va face Guvernul, eventual suplimentarea sumelor în funcţie de excedentul de la finalul anului 2017 şi de execuţia bugetului pe 2017”, a adăugat liderul PSD.

El le-a transmis primarilor că în prima parte a anului 2018 se va finaliza şi Legea finanţelor publice locale, care va prevedea ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivelul administraţiei locale.

„Este o lege pe care trebuie să o lucrăm cu foarte mare atenţie, e una dintre priorităţile legislative, este o dorinţă mai veche a noastră, a celor care am lucrat în administraţia locală”, a spus Dragnea.

El a spus că excedentul bugetelor locale în 2016 a fost de 11 miliarde de lei, iar în 2017 acesta este de 13 miliarde de lei, şi a apreciat că îndemnul adresat primarilor de a cheltui măcar jumătate din excedent în 2018 a fost unul bun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici