Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană: PES e mai puternic datorită PSD, iar asta descalifică gestul unor persoane din cadrul familiei europene

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a declarat că PES este mai puternic datorită PSD şi acest lucru descalifică şi mai mult gestul unor persoane din cadrul familiei europene din care fac parte social-democraţii, acestea fiind motivate de contextul electoral.

410 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană: PES e mai puternic datorită PSD, iar asta descalifică gestul unor persoane din cadrul familiei europene

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană: PES e mai puternic datorită PSD, iar asta descalifică gestul unor persoane din cadrul familie europene din care fac parte social-democraţii

„PSD este şi va fi unul dintre cele mai importante partide din familia europeană a Social-Democraţilor, PES. Mai mult, PES este mai puternic datorită PSD, iar acest lucru descalifică şi mai mult gestul unor persoane din cadrul familiei europene din care facem parte de a se manifesta în felul acesta faţă de Partidul Social Democrat, chiar dacă ştim cu toţii că o fac într-un context electoral. Ce trebuie să înţeleagă românii de acasă care susţin PSD este că aici, la Bruxelles, există o singură linie de discuţii în această perioadă - poziţionarea din punct de vedere al imaginii în perspectiva alegerilor din 26 mai. Atât liderii PES, cât şi liderii PPE, cele două mari grupuri europene, nu caută altceva decât să deţină aceleaşi funcţii şi după alegeri şi să reuşească obţinerea cât mai multor mandate de europarlamentar pentru grupul pe care îl reprezintă”, a afirmat Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Ea a adăugat că nu a fost nicio discuţie, nici formală, nici informală în structurile statutare ale PES cu privire la declaraţia izolată a preşedintelui formaţiunii Serghei Stanişev potrivit căreia socialiştii europeni iau în calcul îngheţarea relaţiile cu PSD.

„Nu a existat nicio discuţie nici formal şi nici informal în organismele PES privitoare la declaraţia izolată a domnului Stanishev, iar după alegerile din luna mai toată această încercare de a câştiga capital electoral cu orice preţ va fi cu siguranţă clarificată. Nu vom accepta ca România să devină o monedă de schimb între grupurile politice europene, indiferent cine le conduce şi indiferent de calculele politice care stau la baza acestor acţiuni!”, a conchis europarlamentarul PSD.

Reacţia vine în contextul în care Serghei Stanişev, preşdintele Partidului Socialiştilor Europeni, a afirmat că PSE va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE.

El a adăugat că până în luna iunie nu va mai fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici