Fostul lider comunist Gheorghe Apostol a murit

Fostul lider comunist Gheorghe Apostol, semnatar, în 1989, al "Scrisorii celor şase", prin care este criticat Nicolae Ceauşescu, a murit sâmbătă după-amiază, la vârsta de 98 de ani, potrivit Realitatea TV.

313 afișări
Imaginea articolului Fostul lider comunist Gheorghe Apostol a murit

Fostul lider comunist Gheorghe Apostol a murit (Imagine: www.wikipedia.org)

Potrivit sursei, trupul neînsufleţit va fi depus, cel mai probabil luni, la Capela Cimitirului Belu Militar şi va fi înmormântat la cimitirul Mănăstirii Cernica.

Apostol a fost, după moartea lui Gheorghiu Dej, principalul contracandidat al lui Nicolae Ceauşescu la conducerea PCR.

Gheorghe Apostol a fost, în două rânduri, prim-vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri, prim-secretar al CC al PCR, preşedinte al Consiliului Central al Sindicatelor.

Născut la 16 mai 1913 în judeţul Galaţi, Apostol a fost ambasador în câteva ţări din America Latină.

În 1989, Apostol a semnat, alături de Alexandru Bârlădeanu, Silviu Brucan, Corneliu Mănescu, Constantin Pîrvulescu şi Grigore Răceanu, celebra scrisoare a celor şase, în care era criticat Nicolae Ceaşescu şi regimul său.

Documentul a fost făcut public la 11 martie 1989 la Radio Europa Liberă şi Vocea Americii, iar Apostol a fost plasat în arest la domiciliu până la Revoluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici