Franţa şi Germania vor vota pentru aderarea în trepte la Schengen -surse

Ultimele discuţii purtate la Bruxelles înaintea Consiliului JAI de joi au confirmat că Franţa şi Germania vor vota pentru aderarea în trepte a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse europene.

847 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania vor vota pentru aderarea în trepte la Schengen -surse

Franţa şi Germania vor vota pentru aderarea în trepte la Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Informaţiile privind o posibilă opoziţie a Franţei la Consiliului JAI nu sunt reale, Franţa fiind de fapt cea care a propus ajungerea la un compromis care să permită intrarea României şi Bulgariei cu o parte din frontiere, respectiv frontierele aeriene şi maritime în acest an, şi cele terestre anul viitor", au declarat surse de la Bruxelles.

Potrivit acestora, Germania a ales să se plaseze pe aceeaşi linie de decizie cu Franţa, deşi în trecut exprimase rezerve.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine că, în şedinţa de miercuri dimineaţă a grupului PPE, deputaţi din Germania şi Franţa au anunţat că susţin în continuare aderarea în trepte a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

"În şedinţa grupului PPE din această dimineaţă, deputaţi din Germania şi Franţa au anunţat că susţin în continuare aderarea în trepte a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen. Colegii din Olanda şi Finlanda au tăcut", scrie Preda pe blogul său.

Franţa şi Germania se opun, la fel ca Olanda, compromisului privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei la Schengen, potrivit unor diplomaţi europeni, relatează cotidianul austriac Kurier, citat de agenţia de presă bulgară Focus, în pagina electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici