Fuziunea PNL-PDL în municipiul Suceava, desfiinţată de conducerea judeţeană a fostului PNL

Fuziunea organizaţiilor municipale PNL şi PDL stabilită în urmă cu o săptămână a fost desfiinţată, joi seara, de Biroul Permanent Judeţean al fostului PNL, care a decis că nu au fost respectate prevederile statutare.

453 afișări
Imaginea articolului Fuziunea PNL-PDL în municipiul Suceava, desfiinţată de conducerea judeţeană a fostului PNL

Fuziunea PNL-PDL în municipiul Suceava, desfiinţată de conducerea judeţeană a fostului PNL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele organizaţiei judeţene a fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Biroul municipal al PNL Suceava nu mai este statutar întrucât a depăşit mandatul de patru ani şi nu avea posibilitatea să aprobe fuziunea cu PDL şi nici să stabilească membrii PNL care vor face parte din Comitetul executiv local al PNL Suceava.

El a arătat că, în aceste condiţii, Biroul Permanent Judeţean Suceava al PNL a decis, joi seara, cu majoritate de voturi, că mandatul conducerii organizaţiei municipale PNL Suceava a încetat şi a fost ales o conducere interimară, preşedinte interimar fiind Ilie Niţă, vicepreşedinte al CJ Suceava.

Totodată, Băişanu a spus că vineri se va constitui Comitetul executiv judeţean al noului PNL care va stabili calendarul fuziunii organizaţiilor locale, inclusiv a celei municipale Suceava.

El a mai declarat că fostul preşedinte al organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău, a rămas doar simplu membru al organizaţiei municipale.

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a evitat să comenteze această situaţie şi nici dacă fuziunea a fost desfiinţată.

Fuziunea PNL-PDL în cadrul organizaţiei municipale PNL Suceava a fost finalizată, a declarat, în urmă cu o săptămână, vicepreşedintele pentru regiunea nord est a PNL, deputatul Ioan Bălan, care a menţionat că a fost constituit Comitetul executiv local al PNL Suceava.

Potrivit lui Bălan, din partea vechiului PDL, fac parte 19 membri precum şi doi membri supleanţi, iar din partea fostului PNL fac parte zece membri precum şi doi supleanţi.

Din Comitetul Local Executiv al organizaţiei municipale Suceava fac parte, între alţii, copreşedinţii deputatul Ioan Bălan(fost PDL) şi Marius Zmău(fost PNL), preşedintele organizaţiei judeţene Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu(fost PDL), vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă(fost PNL), dar şi cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei(fost PNL) şi Lucian Harşovschi (fost PDL).

Noua structură de conducere a PNL Suceava a decis, cu unanimitate, ca sediul organizaţiei municipale PNL Suceava şi secretariatul general să fie în sediul PDL.

Totodată, secretar general a fost desemnat consilierul local Niculai Barbă (fost PDL), iar Ştefan Proţienco(fost PNL) va fi secretar general adjunct în timp ce purtătorul de cuvânt al noului for de conducere va f consilierul local Daniel Prorociuc( fost PNL)

Comitetul Local Executiv este forul de conducere care, până în anul 2017, va lua toate deciziile importante ale PNL în municipiul Suceava, inclusiv nominalizarea candidaturii la funcţia de primar a municipiului Suceava precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici