Ghiţă: În actuala conjunctură nu se mai recomandă discuţii despre candidaturi la şefia PSD

Preşedintele suspendat al PSD Online, Sebastian Ghiţă, a declarat, marţi, că în actuala conjunctură, data de pierderea prezidenţialelor, nu se mai recomandă discuţii despre candidaturi la eventuale poziţii de conducere în partid şi că echipa Ponta-Dragnea trebuie să respecte mesajul alegătorilor.

261 afișări
Imaginea articolului Ghiţă: În actuala conjunctură nu se mai recomandă discuţii despre candidaturi la şefia PSD

Ghiţă: În actuala conjunctură nu se mai recomandă discuţii despre candidaturi la şefia PSD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În actuala conjunctură nu se mai recomandă discuţii despre candidaturi la eventuale poziţii de conducere în partid. Cred că echipa Victor Ponta - Liviu Dragnea are datoria să respecte ceea ce au spus oamenii. Victor Ponta a primit un vot masiv şi eu cred că mesajul românilor a fost simplu: nu vrem ca cineva să deţină toată puterea în România. Şi, de aceea, trebuie să le respectăm dorinţa", a spus Ghiţă.

El a spus că PSD nu a anticipat ceea ce s-a întâmplat în diaspora şi a precizat că partidul nu a vut o organizaţie foarte puternică în străinătate. "Nu am anticipat ceea ce s-a întâmplat cu diaspora. Nu am avut o organizaţie foarte puternică în diaspora, cu toate că am încercat de foarte multe ori şi, în ciuda eforturilor făcute de Victor Ponta, care a mers în Spania, Italia, Chişinău, lipsa unei organizaţii şi a capacităţii noastre de a livra mesaje către aceşti oameni, astfel încât să ne înţeleagă, ne-a dus la acest rezultat", a spus Ghiţă.

El a arătat că social-democraţii au fost prezenţi şi ei pe Facebook, unde au încercat să dea un mesaj, şi a arătat că votul negativ s-a îndreptat înspre zona guvernării.

"Am încercat şi noi să dăm un mesaj, am fost prezenţi în zona Facebook. Din păcate pentru noi suntem partidul la putere şi aveam conducerea Guvernului. În mod evident, nemulţumirea a pornit către noi. Cred că trebuie să le mulţumim acelor oameni că şi-au spus părerea şi să nu ne gândim dacă au sau nu dreptate. Ca şi în cazul dumneavoastră, al jurnaliştilor, nu există întrebări tâmpite, există doar răspunsuri tâmpite", a spus Ghiţă.

El a mai arătat că remanierea guvernamentală poate fi considerată o metodă de a arăta că PSD a înţeles mesajul dat de alegători, însă a spus că aceasta nu este singura.

"S-a pus mult accent în ultimul timp pe disciplină şi pe reguli de comunicare în partid şi, de aceea, cred că după ce forurile se vor reuni vom putea vorbi de felul în care implementăm ce am înţeles noi din acest vot şi, da, remanierea poate fi una din metode, dar nu singura. Sunt multe alte lucruri pe care trebuie să le facem", a mai spus Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici