Gorghiu: Înţeleg că domnul Dragnea dă înapoi, deşi trei zile a ţinut stindarul defăimării sus

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii vor vota, miercuri, în plen, împotriva Legii defăimării, indiferent de amendamentele pe care le va aduce Liviu Dragnea, afirmând că ar trebui rediscutată o altă iniţiativă care să fie într-adevăr pro-toleranţă.

Gorghiu: Înţeleg că domnul Dragnea dă înapoi, deşi trei zile a ţinut stindarul defăimării sus (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Toţi colegii din plenul BPN nu numai că au desfiinţat (legea defăimării-n.r.), dar au şi stabilit strategia pentru plenul de miercuri. Înţeleg că domnul Dragnea, astăzi, dă înapoi deşi trei zile a ţinut stindardul defăimării sus. Nu ştiu ce va face PSD, UNPR, ALDE, cei care au susţinut această lege. Ştiu ce va face PNL miercuri şi anume, vom milita pentru respingerea acestei legi în această formă. Am înţeles că domnul Dragnea vrea să amenedeze această lege (…) nu are niciun fel de legătură scoaterea unui articol sau unei sancţiuni cu legea în ansamblul ei", a declarat AlAlina Gorghiu

Gorghiu a afirmat că legea defăimării trebuie respinsă şi trebuie discutată o altă iniţiativă care într-adevăr să fie una pro-toleranţă. "(…) până în prezent, s-au descoperit atât de multe hibe la legea pe care noi o intitulăm legea defăimării, încât acest proiect trebuie respins şi trebuie rediscutată o altă iniţiativă care într-adevăr să fie una pro-toleranţă şi nu una pro-defăimane", a spus Gorghiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul Legii defăimării, a declarat luni că va depune amendamente la această lege prin care va elimina definiţia defăimării, dar şi sancţiunile pentru cei care ar fi încălcat legea.

Liviu Dragnea a explicat că, în acest moment, legea nu mai prevede un cuantum maxim al amenzilor. "O să scoatem complet articolul, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, pentru a nu se mai denatura sensul iniţial al acestei legi", a spus Dragnea, la sediul PSD.

Întrebat de jurnalişti dacă va rămâne în lege trimiterea la Ordonanţa 137/2000, cea care prevede amenzi maxime de 100.000 de lei pentru discriminare, liderul PSD a spus că legea nu va mai conţine niciun fel de amenzi.

Dragnea a ţinut să precizeze că va depune un amendament prin care se va elimina definiţia defăimării din lege. "Astăzi voi scoate din lege şi definiţia defăimării. Deja au fost scoase anexele, astăzi o să eliminăm complet articolul (…) definiţia nu va fi înlocuită cu nimic", a conchis Liviu Dragnea.

El a mai spus că oricine va putea "înjura" pe Facebook, în continuare, scopul legii fiind acela de a promova toleranţa prin educaţie şi administraţie. "România este o ţară care are nevoie în continuare de toleranţă", a mai susţinut Dragnea.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a criticat legea defăimării iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că "protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
PNL ,
PSD ,
DEFĂIMARE
COMENTARII
  • Blackandwhite 15 feb 2016

    Mda dezbrăcate ca te f*t, îmbrăcate ca nu te m-ai f*t. Cam ăsta înțelegem de la mr., care zice ca a fost manipulat sa dea o lege(sării în plata)...care democratie

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”