Gorghiu: Singurul lucru discutat cu PSD - schimbarea şefiei Comisiilor de Cod electoral şi Constituţie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a admis, miercuri, că PNL a discutat cu PSD să îşi schimbe între ele preşedinţia Comisiilor de Cod electoral şi de revizuire a Constituţiei, ea precizând că acesta a fost singurul lucru discutat şi că nu se pune problema de negociat pe niciun alt aspect.

111 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Singurul lucru discutat cu PSD - schimbarea şefiei Comisiilor de Cod electoral şi Constituţie

Gorghiu: Singurul lucru discutat cu PSD - schimbarea şefiei Comisiilor de Cod electoral şi Constituţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

„Nu se pune problema de nicio negociere. Nu se pune problema de negociat pe niciun alt aspect. Singurul lucru pe care l-am discutat a fost schimbarea preşedinţiei celor două comisii - Comisia pentru Cod electoral şi Comisia privitoare la revizuirea Constituţiei”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a menţionat că, după ce a vorbit cu Crin Antonescu, care a anunţat că se retrage de la şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei, a discutat cu cei de la PSD, decizând că este necesar să se facă nişte schimbări.

Gorghiu a arătat că motivul pentru care a discutat cu PSD a constat în retragerea lui Antonescu.

„Am vorbit cu preşedintele Antonescu, care mi-a spus că a renunţat la preşedinţia Comisiei, motiv pentru care am discutat cu cei din PSD şi am decis că oportun în acest moment este să facem nişte schimbări. La noi, în Comisia de revizuire, am renunţat eu, a renunţat Crin Antonescu, PPetre Romana ieşit din structură din cauza pierderii mandatului, iar GGeorge Scutarunu mai e parlamentar. Erau necesare câteva schimbări în componenţa acestei comisii, le-am operat", a spus Gorghiu.

Ea a precizat că PNL a decis să preia preşedinţia Comisiei de Cod electoral, având în vedere că modificarea legislaţiei electorale reprezintă „prioritate zero" pentru liberali.

„Am discutat şi, din punct de vedere al acestor comisii, am descis să luăm preşedinţia Comisiei de Cod electoral. Este prioritate zero pentru noi. Ne-am angajat în campania electorală, alături de candidatul nostru la Preşedinţie, să reglementăm nişte aspecte care ţin de sănătatea democraţiei din România - votul prin corespondenţă, finanţarea campaniilor, modalitatea de alegere a parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de CJ. Acesta este singurul motiv pentru care am decis să luăm preşedinţia Comisiei", a spus Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici