Ilie Sârbu: Sergiu Nicolaescu a anunţat grupul PSD din Senat că nu mai demisionează

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că senatorul Sergiu Nicolaescu, care demisionase din PSD luni după-amiază, şi-a anunţat, miercuri colegii că a revenit asupra deciziei.

31 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Sergiu Nicolaescu a anunţat grupul PSD din Senat că nu mai demisionează

Ilie Sârbu: Sergiu Nicolaescu a anunţat grupul PSD din Senat că nu mai demisionează (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediax Foto)

Sârbu a precizat că Nicolaescu a afirmat, la şedinţa de miercuri dimineaţă a grupului PSD din Senat, că revine asupra demisiei din partid.

"A venit şi ne-a spus că îi pare rău că a luat această decizie şi că îşi cere scuze, că au fost unele presiuni din partea unor colegi pentru a demisiona (...). Nu ne-a spus cine a făcut presiunile, a spus doar că îşi cere scuze şi revine în grup şi în partid", a afirmat Sârbu.

Senatorul Sergiu Nicolaescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din PSD pentru că între el şi "anumite persoane" din conducerea formaţiunii există "o nepotrivire de caracter".

El a precizat, marţi, că nu va avea nicio discuţie cu PSD în privinţa demisiei sale.

Nicolaescu a afirmat că demisia din PSD, partid al cărui membru a fost peste 20 de ani, poate fi asemuită cu "un divorţ".

"Demisia mea din PSD este ca un divorţ. Nepotrivire de caractere. Vinovaţi putem fi şi eu şi celălalt. M-au deranjat mai multe persoane, anumiţi oameni din conducere. Dacă spun anumiţi, înseamnă că nu vreau să dau nume", a spus el.

Senatorul a menţionat că demisia nu îi fusese încă "aprobată". "Dar va trebui să îmi aprobe hârtia. Nu o să am nicio discuţie în acest sens", a adăugat Sergiu Nicolaescu.

Întrebat dacă va reveni asupra deciziei de a demisiona, Nicolaescu a răspuns: "Îmi cereţi prea mult".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că regretă plecarea senatorului Sergiu Nicolaescu din partid şi s-a arătat uimit de decizia acestuia.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, că, personal, încearcă să-l convingă pe Sergiu Nicolaescu să revină asupra deciziei de a demisiona din PSD, deoarece îl preţuieşte foarte mult şi a avut o colaborare de 20 de ani şi i-ar părea rău ca această hotărâre să rămână definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici