Iohannis: Eu voi obţine 35% în primul tur de scurtin, iar Ponta 36%, dar voi câştiga în turul II

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, estimează că în primul tur al prezidenţialelor va obţine 35% din voturile exprimate, premierul Victor Ponta urmând să aibă 36%, el opinând că pentru turul II de scrutin se va mobiliza toată lumea şi va câştiga alegerile, cu o prezenţă mai mare decât în primul tur.

1694 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Eu voi obţine 35% în primul tur de scurtin, iar Ponta 36%, dar voi câştiga în turul II

Iohannis: Eu voi obţine 35% în primul tur de scurtin, iar Ponta 36%, dar voi câştiga în turul II (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, ce scor crede că va obţine în primul tur de scurtin, iar el a răspuns că pentru el estimează 35%, iar pentru Victor Ponta 36%.

Liderul PNL şi-a arătat disponibilitatea pentru mai multe confruntări publice cu premierul Victor Ponta.

”Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL şi am de gând să câştig Preşedinţia”, a mai spus Iohannis, răspunzând unor întrebări.

Candidatul ACL a mai arătat că va lansa în perioada următoare o carte despre viaţa sa, aceasta fiind intitulată ”Klaus Iohannis, pas cu pas”.

De asemenea, el a fost întrebat care este relaţia sa cu liderii PDL şi colaborarea dintre cele două partide ale ACL.

”Ne înţelegem mult mai bine decât am crezut că ne vom înţelege. În multe judeţe s-a produs o apropriere şi o colaborare instantanee, până când nici nu am finalizat la vârful partidului înţelegerile”, a comentat el relaţia dintre PNL şi PDL.

Iohannis şi-a exprimat convingerea că toate organizaţiile PDL vor fi de partea lui la alegerile prezidenţiale.

El a fost întrebat dacă are o relaţie mai bună cu Vasile Blaga decât cu Crin Antonescu.

”Categoric da (...). Eu cred că toată lumea se va mobiliza în turul II”, a completat Iohannis, indicându-l inclusiv pe Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că se aşteaptă ca în turul II al prezidenţialelor să fie o prezenţă mai mare decât în primul tur de scrutin.

În privinţa lui Traian Băsescu, a menţionat că acesta nu ar fi fost sincer în momentul în care a spus despre el că ar fi un om ascuns.

”Mă cunoaşte suficient de bine încât să nu vină cu texte de acest tip”, a mai afirmat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici